Αρχική arrow Κοινωνία
Διατήρηση συντελεστών βαρύτητας στα ΕΠΑΛ με απόφαση του Υπ. Παιδείας Εκτύπωση E-mail
05.04.18

Όσον αφορά το ζήτημα της αλλαγής της βαρύτητας του συντελεστή των μαθημάτων στα ΕΠΑΛ για τις πανελλαδικές εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του που εκδίδεται άμεσα αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου αυτού για την επόμενη χρονιά. Επομένως, για τους υποψηφίους των προσεχών πανελλαδικών εξετάσεων δεν επέρχεται καμία αλλαγή, καθώς διατηρούνται οι συντελεστές βαρύτητας.

Τελευταία ανανέωση ( 05.04.18 )
 
Χριστός Ανέστη! του Στέλιου Τάτση Εκτύπωση E-mail
05.04.18

Την περασμένη Παρασκευή, ακριβώς την άλλη μέρα του χιονιά πήγα στην λίμνη για τον συνηθισμένο απογευματινό μου περίπατο και να δω τους αγαπημένους μου φίλους, τους κύκνους, που συμβολίζουν την χάρη, την αγνότητα, την ομορφιά και την αξιοπρέπεια. Αναφέρομαι στους άσπρους κύκνους γιατί υπάρχουν και μαύροι που συμβολίζουν την κακία και την ανηθικότητα.

Όταν έφθασα εκεί συνάντησα τον φίλο μου τον Νίκο. Καθόταν σ’ ένα παγκάκι και απελάμβανε την σιγαλιά και την ομορφιά του τοπίου.

Γειά σου Νίκο, τέλειωσες τις βόλτες σου; Όχι ακόμη δεν άρχισα, απλά κάθισα να απολαύσω αυτήν την ψυχική ηρεμία που μου προσφέρει αυτό το μεγαλείο, αυτόν τον φυσικό πλούτο που χάρισε ο Θεός στη γειτονιά μας, που κάνει τον νου σου ν’ απογειώνεται.

Τελευταία ανανέωση ( 05.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημιουργία νέου πολυχώρου στην περιοχή Λειβάδεια Εκτύπωση E-mail
05.04.18

Την Τρίτη 3 Απριλίου 2018, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, ο κ. Δήμαρχος Χίου παρουσίασε το σχέδιο παρέμβασης στην περιοχή Λειβάδεια του Δήμου Χίου το οποίο θα μετατρέψει τον χώρο σε ένα πολυχώρο με δυνατότητα άθλησης για ενήλικες και παιδικές χαρές  και γήπεδα basket και ποδοσφαίρου.

Ο χώρος αυτός θα ακολουθήσει την λογική του πολυχώρου της Φάρκαινας. Το σχέδιο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων των περιοχών και συγκεκριμένα, εκπροσώπους από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Λαίλαπα από τον Β.Α.Ο.Λ. και από την επιτροπή του Βούρειου Κληροδοτήματος.

Τα σχέδια έτυχαν της απολύτου αποδοχής της, των παρισταμένων και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για ταχεία ολοκλήρωση των μελετών και υλοποίηση του έργου αυτού του τρέχοντος έτους μιας και η χρηματοδότηση του είναι εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα leader.

 

Τελευταία ανανέωση ( 05.04.18 )
 
Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου  Η σταύρωση Εκτύπωση E-mail
05.04.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα, σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία, όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη, χτυπούν πένθημα. 

Η Μεγάλη Πέμπτη, η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους. Η ημέρα αυτή είναι η τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, της εβδομάδας δηλαδή η οποία προηγείται και καταλήγει στη γιορτή του Πάσχα. Της Μεγάλης Πέμπτης προηγείται η Μεγάλη Τετάρτη και ακολουθεί η Μεγάλη Παρασκευή. 

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στη Χίο το κρουαζιερόπλοιο «Serenissima» Εκτύπωση E-mail
05.04.18

Σήμερα, στις 7 το πρωί  έφτασε στο λιμάνι της Χίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος. Το κρουαζιερόπλοιο Serenissima, σημαίας St Vincent Grenadines, ήρθε από την Σαμοθράκη με περίπου 150 επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στη Χίο και θα αναχωρήσει στις 9 το βράδυ για την Σάμο. Από το λιμεναρχείο Χίου ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακά μέτρα και συγκεκριμένα από ώρα 07:00 έως και 21:00, στο τμήμα της λεωφόρου Αιγαίου από το ύψος της οδού Κανάρη μέχρι και το ύψος της παρόδου Λάδης και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από νότο προς βορρά θα παραμείνει κλειστό για λόγους τάξης και ασφάλειας.

Τελευταία ανανέωση ( 05.04.18 )
 

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Jun   July 2018   Aug

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
VLSI ESL
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS