Ανεύθυνες αποφάσεις της Λιμενικής Επιτροπής Για 9 μήνες η εκφόρτωση καυσίμων δίπλα στο «Χανδρής» Εκτύπωση E-mail
25.01.18
Μετά από απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής θα επανέλθει και επίσημα πια η φορτοεκφόρτωση επικίνδυνων και εύφλεκτων υλικών στο κεντρικό λιμάνι της Χίου. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Χίου την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι τώρα με παράνομο τρόπο γινόταν η εκφόρτωση καυσίμων και εύφλεκτων υλικών στο λιμάνι. Τώρα με απόφαση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, θα εκτελεστούν έργα, έτσι ώστε να εκφορτώνονται καύσιμα στο κόκκινο φαναράκι του λιμανιού, δίπλα δηλαδή στο ξενοδοχείο "Χανδρής". Οι επισκευές που εκτελούνται αυτή τη χρονική περίοδο στο συγκεκριμένο φάρο, όπου θα δωθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ, σε τι οφελεί; Αφού όταν ξεκινήσουν να τον προσεγγίζουν τα φορτηγά - πλοία, ο χώρος θα καταστραφει.

Τελευταία ανανέωση ( 26.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χειμώνας 2018 με ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΘΑΛίΑ Εκτύπωση E-mail
25.01.18

Πλήθος δραστηριοτήτων ανακοινώθηκαν για τον χειμώνα 2018 από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς "Μούσα Ελληνική" και "Θαλία" που ιδρύθηκε από τη φιλόλογο και μουσικό κ. Ελευθερία Λυκοπάντη. Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου

Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», ώρα 6:30 μ.μ. 

Η Εθελοντική Οµάδα ΘΑΛίΑ παρουσιάζει το έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ» σε παράσταση θεατρικού αναλόγιου.
∆ιδασκαλία: ∆ηµήτρης Αυγουστίδης
Προσαρµογή κειµένου: Ματθούλα Μανάρα
Μουσική επιµέλεια: Μανώλης Φύσσας
Ανάγνωση κειµένου: Νίκη, Ζύµαρη, Γιώργος Καλλέργης, Ελευθερία Λυκοπάντη,Κατερίνα Σβύνου, ¶ννα Τσάκαλη, Μανώλης Φύσσας, Κώστας Χαλιορής.
Είσοδος: Προαιρετική συνεισφορά
 
Τελευταία ανανέωση ( 25.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΚΑΠΗ Εκτύπωση E-mail
25.01.18
Οι νέες εγγραφές και οι ανανεώσεις των μελών του ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2018.
Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. εγγράφονται, χωρίς κάποια διάκριση οικονομικών δυνατοτήτων.
Οι συνταξιούχοι από 55 ετών και άνω, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων μπορούν να εγγραφούν όπου υπάρχει παράρτημα ΚΑΠΗ, ενώ στο ΚΑΠΗ Χίου δικαίωμα εγγραφής έχουν οι συνταξιούχοι που κατοικούν στην ευρύτερη περιφερειακή ενότητα της Χίου.

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συνοδινού στη Χίο Εκτύπωση E-mail
25.01.18
Το νησί μας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Συνοδινός, ο οποίος επισκέφθηκε όλους τους αθλητικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις του νησιού, ενώ είχε σύσκεψη και με τους φορείς του τοπικού αθλητισμού.
Στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με το Δήμαρχο Χίου, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό στο νησί μας. στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η πρόταση για δημιουργία κλειστού κέντρου προπονητηρίου στα Καρδάμυλα, η ένταξη αθλητικών εγκαταστάσεων του 2ου Λυκείου και Γυμνασίου Χίου σε πιλοτικό πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Αθλητισμού, η κατασκευή αγωνιστικών χώρων για αθλήματα της άμμου, όπως το Beach Volley, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, καθώς και η πρόταση για τη δημιουργία προπονητηρίου ρίψεων.

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2018: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές~ Εκτύπωση E-mail
25.01.18

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας  θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις του Φεβρουαρίου 2018 την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Φεβρουαρίου 2018 θα καταβληθούν στις 30 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη.
Οι Επικουρικές Συντάξεις Φεβρουαρίου 2018, θα πληρωθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.18 )
 

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS