Αρχική arrow Πολιτική

Κοινωνία

Πολιτικά Νέα
Απάντηση - ανοιχτή επιστολή Α. Μιχαηλίδη προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
12.05.17

Απάντηση με ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου αναφέροντας του οτί η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, αναφέρθηκε σε εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις οι οποίες  εμποδίζουν τις προσπάθειες ουσιαστικής επίλυσης σοβαρών ζητημάτων όπως είναι το προσφυγικό. Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή:

 

κ. Πρόεδρε,

Σχετικά με την επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα την οποία μου κοινοποιήσατε, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, οφείλετε αρχικά να αναρωτηθείτε για ποιους λόγους ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ το Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή μάλιστα που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (3 εκ.).

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με το υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
06.05.17

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με το υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ αναφορικά με τις τηρούμενες διαδικασίες για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ.

Θέμα: «Υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ αναφορικά με τις τηρούμενες διαδικασίες για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ»

Αξιότιμη κ. Υπουργέ

Σας προωθώ υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο υποβλήθηκε στο ΔΣ του ΕΦΚΑ. Το υπόμνημα αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο οι διαδικασίες που αφορούν στο προσωπικό εμφανίζουν κενά και προβλήματα, που εντοπίζονται κυρίως στα παρακάτω: α) στη μεταφορά των υπαλλήλων στο νέο φορέα με απλή διαπιστωτική πράξη, χωρίς την ύπαρξη οργανικών θέσεων, β) στη μεταφορά και τοποθέτηση προϊσταμένων, χωρίς να τηρούνται οι κείμενες διατάξεις περί αρχαιότητας και λοιπών κριτηρίων και γ) στη μη σύσταση Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Με δεδομένο ότι για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του ΕΦΚΑ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ορθή και σύννομη στελέχωσή του, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στο υπόμνημα των εργαζομένων, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.17 )
 
Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι συμβασιούχοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
29.04.17

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα ανοιχτά ζητήματα των πρώην συμβασιούχων υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα: «Ανοιχτά ζητήματα για τους πρώην συμβασιούχους υπαλλήλους στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας προωθώ Δελτίο Τύπου των πρώην συμβασιούχων υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν επί έξι μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα πρώτα στάδια λειτουργίας και οργάνωσης των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, φέροντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο.

Σήμερα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην επιστολή τους, οι συμβάσεις τους έχουν λήξει και παραμένουν απλήρωτοι για τους τρεις τελευταίους μήνες εργασίας τους (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος). Επιπλέον δεν γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν, ενώ δεν γνωρίζουν εάν στην αναμενόμενη προκήρυξη νέου διαγωνισμού η εξειδικευμένη εμπειρία που διαθέτουν θα αποτελεί κύριο κριτήριο πρόσληψης.

Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στα θέματα που θέτουν οι πρώην συμβασιούχοι, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.17 )
 
Συναντήσεις της Περιφερειάρχη με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
11.04.17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο της συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, έθεσε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, με κυριότερο θέμα αυτό της έλλειψης κτηνιάτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση πλέον είναι τραγική και δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Άρθρο Ν. Μηταράκη, αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
07.04.17

 

 

 

 

 

 

 

"Η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση"

Η κυβέρνηση και στο ασφαλιστικό έχει δώσει ιδεολογικό πρόσημο: Θέλει να σκοτώσει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, την Ελλάδα της αριστείας. Έφτιαξε ένα νόμο ο οποίος είναι  αντιαναπτυξιακός, «πνίγει» την οικονομία, δημιουργεί αντικίνητρα για παραγωγή, ενώ αντίθετα δίνει κίνητρα για μαύρη εργασία και εισφοροδιαφυγή. Έφτασε μέχρι να εξαπλασιάσει τις εισφορές για κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, και τις αύξησε σημαντικά για τους αγρότες. 

Τριάντα έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε επίκαιρη επερώτησηπρος την Υπουργό Εργασίας, προκειμένου να προκαλέσουμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο Μνημόνιο έχει περικόψει 3,6 δις Ευρώ στο ασφαλιστικό. Άγνωστο πού ακριβώς θα φτάσει αυτό το νούμερο, όταν έρθει η ώρα της «προσωπικής διαφοράς». Να θυμίσω ότι το περίφημο mail Χαρδούβελη περιλάμβανε μέτρα μόλις 310 εκ. Ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Νέα Δημοκρατία είχαμε μειώσει τις εισφορές μισθωτών.

Τελευταία ανανέωση ( 07.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Dec   January 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
SVTechie Behavioral Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS