Αρχική arrow Πολιτική

Κοινωνία

Πολιτικά Νέα
Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με το υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
06.05.17

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με το υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ αναφορικά με τις τηρούμενες διαδικασίες για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ.

Θέμα: «Υπόμνημα της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ αναφορικά με τις τηρούμενες διαδικασίες για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ»

Αξιότιμη κ. Υπουργέ

Σας προωθώ υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο υποβλήθηκε στο ΔΣ του ΕΦΚΑ. Το υπόμνημα αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη μεταφορά και τοποθέτηση του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με το κείμενο οι διαδικασίες που αφορούν στο προσωπικό εμφανίζουν κενά και προβλήματα, που εντοπίζονται κυρίως στα παρακάτω: α) στη μεταφορά των υπαλλήλων στο νέο φορέα με απλή διαπιστωτική πράξη, χωρίς την ύπαρξη οργανικών θέσεων, β) στη μεταφορά και τοποθέτηση προϊσταμένων, χωρίς να τηρούνται οι κείμενες διατάξεις περί αρχαιότητας και λοιπών κριτηρίων και γ) στη μη σύσταση Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Με δεδομένο ότι για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του ΕΦΚΑ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ορθή και σύννομη στελέχωσή του, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε στο υπόμνημα των εργαζομένων, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.17 )
 
Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι συμβασιούχοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
29.04.17

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα ανοιχτά ζητήματα των πρώην συμβασιούχων υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Θέμα: «Ανοιχτά ζητήματα για τους πρώην συμβασιούχους υπαλλήλους στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σας προωθώ Δελτίο Τύπου των πρώην συμβασιούχων υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν επί έξι μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα πρώτα στάδια λειτουργίας και οργάνωσης των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, φέροντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο.

Σήμερα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην επιστολή τους, οι συμβάσεις τους έχουν λήξει και παραμένουν απλήρωτοι για τους τρεις τελευταίους μήνες εργασίας τους (Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος). Επιπλέον δεν γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν, ενώ δεν γνωρίζουν εάν στην αναμενόμενη προκήρυξη νέου διαγωνισμού η εξειδικευμένη εμπειρία που διαθέτουν θα αποτελεί κύριο κριτήριο πρόσληψης.

Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στα θέματα που θέτουν οι πρώην συμβασιούχοι, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.17 )
 
Συναντήσεις της Περιφερειάρχη με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
11.04.17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο της συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, έθεσε το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, με κυριότερο θέμα αυτό της έλλειψης κτηνιάτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση πλέον είναι τραγική και δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Άρθρο Ν. Μηταράκη, αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
07.04.17

 

 

 

 

 

 

 

"Η κυβέρνηση κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση"

Η κυβέρνηση και στο ασφαλιστικό έχει δώσει ιδεολογικό πρόσημο: Θέλει να σκοτώσει την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, την Ελλάδα της αριστείας. Έφτιαξε ένα νόμο ο οποίος είναι  αντιαναπτυξιακός, «πνίγει» την οικονομία, δημιουργεί αντικίνητρα για παραγωγή, ενώ αντίθετα δίνει κίνητρα για μαύρη εργασία και εισφοροδιαφυγή. Έφτασε μέχρι να εξαπλασιάσει τις εισφορές για κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, και τις αύξησε σημαντικά για τους αγρότες. 

Τριάντα έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε επίκαιρη επερώτησηπρος την Υπουργό Εργασίας, προκειμένου να προκαλέσουμε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο Μνημόνιο έχει περικόψει 3,6 δις Ευρώ στο ασφαλιστικό. Άγνωστο πού ακριβώς θα φτάσει αυτό το νούμερο, όταν έρθει η ώρα της «προσωπικής διαφοράς». Να θυμίσω ότι το περίφημο mail Χαρδούβελη περιλάμβανε μέτρα μόλις 310 εκ. Ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2014 η Νέα Δημοκρατία είχαμε μειώσει τις εισφορές μισθωτών.

Τελευταία ανανέωση ( 07.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατασχέσεις: 49 Βουλευτές έβαλαν «φέσι» 700.000 ευρώ στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
Πολιτική
04.03.17
voulh.jpg

Μάνος Πιτσιδιανάκης

ΕΛΑΒΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ «ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ - ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Τα κόκκινα δάνεια των βουλευτών προκαλούν πονοκέφαλο στην Βουλή καθώς το φέσι όλο και μεγαλώνει... Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής το ζήτημα απασχολεί έντονά την αρμόδια επιτροπή η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στις προβλεπόμενες κινήσεις που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog Behavioral Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS