Αρχική arrow Πολιτισμός

Κοινωνία

Οι "ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ" συνεχίζονται με τη σκυτάλη των εκδηλώσεων να παραδίδεται στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Εκτύπωση E-mail
12.06.17

Στο  πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Χίου επιδιώκει σταθερά τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη  μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και εκτός Χίου.

 Έτσι, το σχολείο μας θα συμμετάσχει :

Τελευταία ανανέωση ( 12.06.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Περίπατος στο Λωβοκομείο Εκτύπωση E-mail
23.05.17
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας διοργανώνει έναν ξεχωριστό περίπτατο στο Λωβοκομείο την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017. Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο χώρο του μνημείου και θα ενημερωθούν από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για τον χαρακτήρα του Λωβοκομείου ως νοσηλευτικού ιδρύματος.Σημείο συνάντησης: πάρκο Θελούδη, Αγία ¶ννα ΚαπέλαΑναχώρηση: 17:30 ακριβώςΗ δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Πράσινε Πολιτισμικές Διαδρομές" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.17 )
 
Διοργάνωση Κατασκηνωτικού Προγράμματος 2017 για Α.μεΑ. στη Χίο Εκτύπωση E-mail
23.05.17
Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ) διοργανώνει κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ¶τομα με Αναπηρία για το έτος 2017, στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων στο Μάναγρο Βολισσού Δήμου Χίου, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, και καλούν  τα ¶τομα με Αναπηρία, ηλικίας 10 έως 50 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής καταθέτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά στο γραφείο του Π.Σ.Α.μεΑ., μέχρι τις 2 Ιουνίου 2017. Για τα παιδιά που μένουν εκτός Χίου μπορούν οι γονείς να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη διεύθυνση Δημοκρατίας 8 Χίος, Τ.Κ. 82100.    
Τελευταία ανανέωση ( 23.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά, από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου Εκτύπωση E-mail
19.05.17

 

 Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά, από τις 19 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2017, καθημερινές 8.00-14.00.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 12 ετών  αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γυμνάζουν το σώμα τους και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους μέσα από:

Τελευταία ανανέωση ( 19.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
20 χρόνια ΠΣΑΜΕΑ με διεθνή επιστημονική διημερίδα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, 9 & 10 Ιουνίου 2017 Εκτύπωση E-mail
12.05.17

Διεθνής  Επιστημονική Διημερίδα με θέμα  «Η Βία και οι Επιπτώσεις της στη Σύγχρονη Κοινωνία των Παιδιών και των Ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων» 

O Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20ετούς παρουσίας και δράσης στην τοπική κοινωνία της Χίου, συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Διεθνή  Επιστημονική Διημερίδα με θέμα  «Η Βία και οι Επιπτώσεις της στη Σύγχρονη Κοινωνία των Παιδιών και των Ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων».

Το φαινόμενο της βίας, ιδιαίτερα με θύματα μικρά παιδιά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (Α.μεΑ., πρόσφυγες κ.λπ.) έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, ακόμη και στις μικρές επαρχιακές κοινωνίες.  Ως φορείς που στοχεύουν στην παροχή στήριξης και βοήθειας των ομάδων αυτών, διοργανώνουμε την παραπάνω Διημερίδα με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από την παρουσίαση ερευνών και στοιχείων, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσα από την μεταφορά εμπειριών αλλά και προγραμμάτων παρέμβασης και πρόληψης, επιδιώκουμε την σκιαγράφηση της υφιστάμενης κατάστασης, την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων με στόχο την κατάρτιση περαιτέρω προτάσεων δράσης.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διημερίδας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.chiosconference2017.eu/

Η διημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται ιδιαίτερα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, εθελοντές και όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για τα θέματα που προσεγγίζει, όπως ζητήματα διάκρισης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, προγράμματα εκπαίδευσης και πρόληψης για την αντιμετώπιση της βίας στα παιδιά, στο σχολείο, στην οικογένεια, ειδική εκπαίδευση, προγράμματα και δομές παρέμβασης και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σεμινάριο κατασκευής αγαλματιδίου Εκτύπωση E-mail
09.05.17

Η στιγμή που περιμέναμε, να δημιουργήσουμε το δικό μας έργο τέχνης έφτασε!
Στο σεμινάριο του ΑΡΤΙΟΝ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Χίου, μαζί με την εκπαιδεύτρια-εικαστικό Ειρήνη Αποστολίδου, θα «ταξιδέψουμε» για λίγο σε μια παλιότερη και όμορφη εποχή και θα κατασκευάσουμε ένα αγαλματίδιο με την μορφή μπούστου, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, όπως βαμβακερά υφάσματα, σκοινί, γάζες κ.α. ενώ θα δώσουμε «ζωή» με ένα υλικό σκλήρυνσης με βάση το νερό, φιλικό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, δημιουργώντας πτυχές και το ανάγλυφο που έχουμε θέλουμε και έχουμε φανταστεί! Κατόπιν θα βάψουμε με σκόνες χρωμάτων, ώστε να δώσουμε την τελική λάμψη και μορφή στο έργο μας και θα μιλήσουμε για ακόμα περισσότερες εφαρμογές των υλικών μας! Όπως πάντα οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο τέλος του εργαστηρίου-σεμιναρίου θα πάρουν μαζί τις δημιουργίες τους.

Το σεμινάριο - εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου Τριτέκνων Χίου «Παναγία η Νεαμονήτισσα» (οδός Ευρετής 4α-κατοικίες Ευρετής το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 5:30 το απόγευμα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες! Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Δώρα Φύκια στο: 6948758147 και στην κ. Ειρήνη Αποστολίδου στο: 6976271015

Τελευταία ανανέωση ( 09.05.17 )
 
Παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως κ. Ελένης Χωρεάνθη Εκτύπωση E-mail
08.05.17

Το Δ. Σ. του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου

 «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ», με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης  του βιβλίου της συγγραφέως κ. Ελένης Χωρεάνθη, «Ελληνίδα Μάνα. Η θλιμμένη Παναγιά της ελληνικής λογοτεχνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μιχαήλ  Λιβανού 51, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Γιασεμή Αμπαζή, αποσπάσματα  θα διαβάσει ο δάσκαλος κ. Μπάμπης Σαχτούρης και η χορωδία του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέλιου Παντελογιάννη, θα αποδώσει τραγούδια για τη μάνα. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η συγγραφέας.

 

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Feb   March 2018   Apr

SMTWTFS
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
VLSI ESL
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS