Αρχική arrow Πολιτισμός

Κοινωνία

Παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως κ. Ελένης Χωρεάνθη Εκτύπωση E-mail
08.05.17

Το Δ. Σ. του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου

 «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΡΟΣ», με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης  του βιβλίου της συγγραφέως κ. Ελένης Χωρεάνθη, «Ελληνίδα Μάνα. Η θλιμμένη Παναγιά της ελληνικής λογοτεχνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Μιχαήλ  Λιβανού 51, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Γιασεμή Αμπαζή, αποσπάσματα  θα διαβάσει ο δάσκαλος κ. Μπάμπης Σαχτούρης και η χορωδία του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του κ. Στέλιου Παντελογιάννη, θα αποδώσει τραγούδια για τη μάνα. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί η συγγραφέας.

 

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
 
Μουσική βραδιά, υπέρ του γηροκομείου Καρδαμύλων Εκτύπωση E-mail
14.04.17

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ και η μουσική παρέα ΄΄ΝΟΣΤΙΜΟΝ  ΗΜΑΡ΄΄ , με την συνεργασία και υποστήριξη του Φ.Ο.Καρδαμύλων , τη Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων και το FOCUS AUDIO VISION θα παρουσιάσουν τη Νέα Τετάρτη 19/4/17, στις 8 το βράδυ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ μια μελωδική βραδιά με τίτλο ΄΄ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ΄΄.

Σε αυτήν, συμμετέχουν εθελοντικά από το ΄Νόστιμον Ήμαρ΄΄ οι: Θ. Ζερβούδης στο βιολί και το τραγούδι, ο Γ. Ζερβούδης στο λαούτο,ο Κ. Παλαιολόγος στο λαούτο και το μπουζούκι, ο Σ.Καραολάνης στο τουμπελέκι και το τραγούδι και η Φιλιώ Φαφαλιού στο τραγούδι. Από τη μουσική συντροφιά του ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ θα τραγουδήσουν ο Αν.Αραμπατζής, η Μαρία Σαρρή , ο Δημ. Ζαφείρης, η Βασ. Κριτάκη και ο Μιχ. Κοντούδης, ενώ φιλική θα είναι και η μελωδική συμμετοχή του μεγάλου μας αθλητή Χριστόφορου Μερούση.  Τη μουσική επιμέλεια του Προγράμματος έχει αναλάβει Ο Σίμος Καραολάνης.

Η είσοδος είναι εθελοντική εισφορά , με τα κέρδη από τον κουμπαρά να διατίθενται υπέρ του Οίκου Ευγηρίας Καρδαμύλων ΄΄Η Αγία Μαρίνα΄΄.

Σας υποσχόμαστε ότι το μουσικό μας ταξίδι θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, δεν υποσχόμαστε όμως ότι δεν θα χορέψουμε!!!

Τελευταία ανανέωση ( 14.04.17 )
 
Ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Γεώργιος Βούρος» σας προσκαλεί Εκτύπωση E-mail
13.04.17

Το διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου « Ο Γεώργιος Βούρος» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τι παρακάτω εκδηλώσεις που διοργανώνει:

·         Παράσταση χοροκίνησης των αντίστοιχων πολιτιστικών εργαστηρίων του Συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30.

·         Συναυλία της χορωδίας με τίτλο: Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης και ο συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής μας μιλάνε για το έργο τους». η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, την Τετάρτη 26 Α0πριλίου 2017 και ώρα 19:30..

·       

  Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κ. Ελένης Χωρεάνθη. «Ελληνίδα Μάνα. Η θλιμμένη Παναγία της ελληνικής λογοτεχνίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος Μιχ. Λιβανού 51, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος κ. Γιασεμή Αμπαζή, αποσπάσματα θα διαβάσει ο δάσκαλος κ. Μπάμπης Σαχτούρης και η χορωδία του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του  κ. Στέλιου Παντελογιάννη, θα αποδώσει τραγούδια για τη μάνα.

 

Τελευταία ανανέωση ( 13.04.17 )
 
Σήμανε η ώρα της Ανάστασης για τον Άγιο Γεώργιο στα Βασιλικά Εκτύπωση E-mail
09.04.17

Ύστερα από χρόνια προσπάθεια του Εκπολιτιστικού συλλόγου Βολισσού (Ο Όμηρος) και του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγ. Γεωργίου Βασιλικών, ο  Ιερός Ναός  ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες  και παραδίδεται την Δευτέρα του Πάσχα σε δημόσια λατρεία.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις λατρευτικές μας εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για την επαναλειτουργία του Ιστορικού αυτού Ιερού Ναού.

Τελευταία ανανέωση ( 09.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Eκδήλωση ελληνικών παραδοσιακών χορών από το Φάρο Βαρβασίου Εκτύπωση E-mail
03.04.17
Ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» διοργανώνει εκδήλωση ελληνικών παραδοσιακών χορών  με τίτλο «Ρωμαιωσύνη- Ρωμανία- Ρωμαίων Γη» το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017, ώρα 7:30 μ.μ., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου, που θα παρουσιάσουν χορούς από τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, καθώς και καταξιωμένη πολυμελής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.     Οργάνωση: «Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος».   Συνδιοργάνωση : Περιφερειακή Ενότητα Χίου και Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Τελευταία ανανέωση ( 03.04.17 )
 
Παρουσίαση του βιβλίου «Σώζοντας την Ελπίδα» της Αρετής Παληού Εκτύπωση E-mail
31.03.17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρώτο βιβλίο της Αρετής Παληού από τις εκδόσεις «αλφα πι» παρουσιάζεται το Σάββατο 1η Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη Κοραή

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Κλαίρη Μούνδουλα, διευθύντρια του 3ου Λυκείου Χίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Κώστας Μερούσης, Πρόεδρος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής», η Ευτυχία Βλυσίδου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ο Νίκος Χαβιάρας, σχολικός σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και η Μαρία Βασιλακάκη - Ντούλου, πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Νίκος Γεωργούλης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης». Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Πελαγία Κοντού, παρουσιάστρια και ηθοποιό και από μέλη του θεατρικού σχήματος «Σκηνοβάτες».

 

Τελευταία ανανέωση ( 31.03.17 )
 
Διήμερο Παρουσίασης Συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου Εκτύπωση E-mail
30.03.17

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 20:00 μμ. Τα σύνολα του σχολείου (θεάτρου, κρουστών, κλασσικής μουσικής, παραδοσιακής μουσικής, λαϊκής μουσικής, κιθάρας και χορωδίας) θα παρουσιάσουν την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

Τελευταία ανανέωση ( 30.03.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Techies Resources ESL
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS