Αρχική arrow Κοινωνία

Κοινωνία

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία Εκτύπωση E-mail
11.05.17

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30πμ στην πλατεία Βουνακίου.

Μετά από εφτά χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, έρχεται το 4ο μνημόνιο, με ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, που απειλεί με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προχωρώντας σε πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνει τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργεί κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας και εντείνει την ύφεση και τα αδιέξοδα.

 

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μία επιλογή.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία.

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.05.17 )
 
Ζευγάρι Χιωτών συνελήφθη για κλοπή Εκτύπωση E-mail
10.05.17

Συνελήφθησαν, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2)  ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), ηλικίας 37 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι δύο συλληφθέντες μπήκαν σε γκαράζ οικίας 27χρονου ημεδαπού στη Χίο και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού. Οι δράστες έγιναν εγκαίρως αντιληπτοί από τον 27χρονο, ακινητοποιήθηκαν και ακολούθως συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες, την 03-05-2017, αφαίρεσαν από τσάντα 63χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, το χρηματικό ποσό των  -250- ευρώ.

Τελευταία ανανέωση ( 10.05.17 )
 
Εργοθεραπευτή ζητούν στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στη Χίο Εκτύπωση E-mail
10.05.17

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ζητάει έναν εργοθεραπευτή να προσλάβει για την κάλυψη μιας θέσης στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κ.Π.Ε. Χίου. Παρακάτω παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση:

 «Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:

μίας (1) θέσης εργασίας στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κ.Π.Ε. στη Χίο, με ειδικότητα:
1. Εργοθεραπευτής με τίτλο σπουδών Τ.Ε.

Η συνεργασία θα έχει τη μορφή εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Αίτηση Υποψηφιότητας
  • Φωτοαντίγραφα Πτυχίων
  • Φωτοαντίγραφο ¶δειας Ασκήσεως Επαγγέλματος
  • Βιογραφικό Σημείωμα
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

 

Επίσης θα συνεκτιμηθούν: προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο εργασίας και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις σε ΔΑΦ, αισθητηριακή ολοκλήρωση, δομημένη διδασκαλία TEACCΗ.

Οι υποψήφιοι που δεν θα προσκομίσουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών θα αποκλείονται από την διαδικασία επιλογής προσωπικού. Οι κατέχοντες τίτλους σπουδών που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, υποχρεούνται να έχουν την σχετική αναγνώριση & αντιστοίχιση από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η επιλογή των τελικών υποψηφίων θα γίνει από τριμελή επιτροπή του Φορέα και για την τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη σε ώρες που θα ανακοινωθούν στους υποψήφιους τηλεφωνικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος 82131, καθημερινά 14:00-21:00 από την δημοσίευση της παρούσης ως τις 19/5/2017.

Πληροφορίες δίνονται από τη γραμματεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου καθημερινά 14:00 - 21:00, στο τηλέφωνο 22710 20000 και στο https://kpechios.gr/el/ta-nea/44-prokyrikseis/265-ziteitai-ergotherapeftis-sti-xio

 

Τελευταία ανανέωση ( 10.05.17 )
 
Αυτισμός και ψυχοθεραπεία κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης Εκτύπωση E-mail
08.05.17

Ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, η οποία διαγιγνώσκεται στην πρώιμη παιδική ηλικία και επιμένει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αν και σημαντικές αλλαγές μπορεί να συμβούν. Τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτισμού είναι οι δυσκολίες στην κοινωνική επικοινωνία, δηλαδή στην αμοιβαία κοινωνική αλληλεπίδραση και την επικοινωνία, το περιορισμένο εύρος ενδιαφερόντων, φαντασίας και ευελιξίας και η διαταραγμένη πρόσληψη και επεξεργασία αισθητηριακών ερεθισμάτων. Η κλινική εικόνα του αυτισμού παρουσιάζει ποικιλία και δεν είναι ομοιογενής σε όλα τα άτομα. Υπάρχουν ήπιες μορφές με κανονική νοημοσύνη και ήπια συμπτώματα μέχρι βαριές μορφές που συνοδεύονται από νοητική υστέρηση και πιο σοβαρά συμπτώματα. Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιεί τον όρο Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) για να περιγράψει επαρκέστερα τις διακυμάνσεις των εκδηλώσεων στα ίδια ελλείμματα.Τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού μπορεί να χαρακτηριστούν ως χαμηλής, μέσης ή υψηλής λειτουργικότητας, ανάλογα με το προφίλ των δυνατοτήτων και των δυσκολιών τους. 

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε οικία στη Χίο Εκτύπωση E-mail
05.05.17

Εξιχνιάστηκε τη Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση κλοπής σε οικία στη Χίο. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων αλλοδαπών, ηλικίας 17 και 16 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι δύο αλλοδαποί, προ τετραημέρου, δρώντας βραδινές ώρες, μπήκαν παραβιάζοντας παράθυρο, σε οικία 52χρονης ημεδαπής στη Χίο και αφαίρεσαν δύο (2) χρυσές λίρες Αγγλίας, χρυσά και ασημένια κοσμήματα, μία (1) φωτογραφική μηχανή, μία (1) ηλεκτρονική ταμπλέτα (
tablet) και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων.

Τελευταία ανανέωση ( 05.05.17 )
 
Οδηγίες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου Εκτύπωση E-mail
28.04.17

 

 

 

 

 

 

H προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια , ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.

Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

• Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αν είστε κυνηγός ή εκδρομέας

• Μην κάνετε χρήση φωτιάς και υπαίθριων ψησταριών. Είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα.

• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

• Τηρείστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

• Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου βλέπετε ότι αναδύεται καπνός να ενημερώνετε άμεσα.

• Οι εκδρομείς να επιλέγουν τους οργανωμένους εκδρομικούς χώρους

Όταν οδηγείτε στο δάσος και ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός.

• Ποτέ μην πετάτε αναμμένο το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

• Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

• Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Τελευταία ανανέωση ( 28.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Παρασκευή η απολογία των δύο Χιωτών διακινητών Εκτύπωση E-mail
27.04.17

Μέχρι την Παρασκευή ζήτησαν προθεσμία οι δύο Χιώτες ηλικίας 49 και 47 ετών που σύμφωνα με το Λιμεναρχείο συνελλήφθησαν μεταφέροντας παράνομα μετανάστες από τη Βολισσό προς τα Ψαρά το βράδυ της Δευτέρας. Το βράδυ της Δευτέρας ο Λιμενικός Σταθμός των Ψαρών ειδοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ότι εντόπισε στο νησί 8 μετανάστες την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν στο πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη- Χίος- Οινούσσες- Ψαρά- Πειραιάς. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι μετανάστες υπέδειξαν δύο Χιώτες ως τα άτομα που τους μετέφεραν με ταχύπλοο σκάφος από το Μάναγρο της Βολισσού στα Ψαρά, πληρώνοντας μάλιστα 200 ευρώ το άτομο. Το Λιμεναρχείο κατήσχε το ταχύπλοο σκάφος καθώς και δύο αυτοκίνητα. Η κράτησή τους θα παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή. 

Τελευταία ανανέωση ( 27.04.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog Resources
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS