Αρχική arrow Κοινωνία
Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ αγόρασε 181 Peugeot γιατί; Εκτύπωση E-mail
13.07.17

 

 

 

 

 

H ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης 181 οχημάτων Peugeot στην METRO.

Η METRO AEBE επέλεξε το Peugeot 208 το οποίο διαγράφει μια επιτυχημένη εμπορική πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η εμφάνιση, ο τεχνολογικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, καθώς και οι νέοι κινητήρες που εξοπλίζουν το γαλλικό μοντέλο, αποτελούν τους λόγους που το έφεραν πρώτο στην προτίμηση της ελληνικής αλυσίδας My market.

Τελευταία ανανέωση ( 13.07.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Χίος τίμησε τον ¶γιο της μαστίχας και προστάτη των αρτοποιών Εκτύπωση E-mail
15.05.17

Ο ¶γιος Ισίδωρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια. Ήταν στρατιώτης με το βαθμό του Εφέδρου στο Ρωμαϊκό στρατό, σιτιστής και ένθερμος Χριστιανός. Επί αυτοκράτορα Δεκίου έφθασε στην Χίο ο ρωμαϊκός στόλος με ναύαρχο το Νουμεριανό. Ο Ισίδωρος και ο Χριστιανός φίλος του Αμένιος εγκαταστάθηκαν σ' ένα σπίτι στον Κάμπο. Τα βράδια που προσεύχονταν στο Θεό, λάμψεις και φλόγες κατέβαιναν στη σκεπή του σπιτιού τους από τον ουρανό. Τότε πολλοί από τους γείτονές τους εντυπωσιάστηκαν και πείσθηκαν από τον Ισίδωρο και τον Αμένιο ότι αυτό το φως ήταν θεϊκή επιταγή και βαπτίσθηκαν Χριστιανοί. Το γεγονός διαδόθηκε γρήγορα. Μάλιστα ο Εκατόνταρχος Ιούλιος το ανέφερε στο ναύαρχο Νουμέριο.

Ο Νουμέριος δεν άργησε να ακούσει το ίδιο και από τον ίδιο τον Ισίδωρο, όταν τον προσκάλεσε να ομολογήσει. Τότε τον έδειραν σκληρά και κατόπιν τον έριξαν στη φυλακή. Ο πατέρας του μόλις έμαθε το γεγονός αυτό, αμέσως κίνησε για τη Χίο, πολύ στεναχωρημένος, διότι ο γιος του εγκατέλειψε την πατροπαράδοτη ειδωλολατρική θρησκεία. Παρά τις θερμές παρακλήσεις του πατέρα του ,ο Ισίδωρος έμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Από τη σταθερότητά του οργίσθηκε πολύ ο ειδωλολάτρης πατέρας που παρότρυνε το Νουμέριο να τον θανατώσει. Ο ¶γιος βασανίσθηκε σκληρά, μαστιγώθηκε, σύρθηκε δεμένος σε άλογο και τέλος αποκεφαλίστηκε στις 14 Μαΐου 250 μ.Χ.

Τελευταία ανανέωση ( 15.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Πρωτομάρτυρος της Χίου Ισιδώρου Εκτύπωση E-mail
12.05.17

Τήν 14ην Μαΐου Χίος τιμ καί γεραίρει τόν Πρωτομάρτυρά της γιο Μεγαλομάρτυρα σίδωρο, ποος καταγόταν πό τήν λεξάνδρεια τς Αγύπτου καί ταν ξιωματικός το Αγυπτιακο Στόλου. πορφύρωσε καί γίασε τά χώματα το Νησιο μας τό τος 251 καί τό μαρτύριό του συνδέεται ρρηκτα μέ τόν μαστιχοφόρο σχίνο τς Χίου. Τμμα το ερο Λειψάνου του ερίσκεται ποτεθησαυρισμένο στόν ερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

    Τό Σάββατο 13 Μαΐου ρα 7 μ. μ. θά τελεσθε Μέγας ρχιερατικός σπερινός ν τήν Κυριακή 14 Μαΐου θά τελεσθε ρχιερατικός ρθρος καί ρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά τήν ποία θά κολουθήση, μέ τήν συμμετοχή το ερο Κλήρου τς Χίου, τν ρχν, τς Φιλαρμονικς, το Στρατο, τν Σχολείων, τν Σωματείων καί τν Προσκόπων, Λιτάνευση νά τήν πόλιν το ερο Λειψάνου καί τς ερς Εκόνος το γίου σιδώρου.   Τό πόγευμα τς Κυριακς ρα 6 μ. μ. θά τελεσθε στόν ερό Μητροπολιτικό Ναό Μεθεόρτιος σπερινός καί ερά Παράκληση το γίου.

 

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.17 )
 
Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία Εκτύπωση E-mail
11.05.17

Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30πμ στην πλατεία Βουνακίου.

Μετά από εφτά χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, έρχεται το 4ο μνημόνιο, με ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, που απειλεί με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προχωρώντας σε πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και δίνει τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργεί κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας και εντείνει την ύφεση και τα αδιέξοδα.

 

Ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μόνο μία επιλογή.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία.

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.05.17 )
 
Ζευγάρι Χιωτών συνελήφθη για κλοπή Εκτύπωση E-mail
10.05.17

Συνελήφθησαν, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2)  ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), ηλικίας 37 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι δύο συλληφθέντες μπήκαν σε γκαράζ οικίας 27χρονου ημεδαπού στη Χίο και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού. Οι δράστες έγιναν εγκαίρως αντιληπτοί από τον 27χρονο, ακινητοποιήθηκαν και ακολούθως συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες, την 03-05-2017, αφαίρεσαν από τσάντα 63χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, το χρηματικό ποσό των  -250- ευρώ.

Τελευταία ανανέωση ( 10.05.17 )
 
Εργοθεραπευτή ζητούν στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στη Χίο Εκτύπωση E-mail
10.05.17

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ζητάει έναν εργοθεραπευτή να προσλάβει για την κάλυψη μιας θέσης στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κ.Π.Ε. Χίου. Παρακάτω παρατίθεται η σχετική ανακοίνωση:

 «Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη:

μίας (1) θέσης εργασίας στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κ.Π.Ε. στη Χίο, με ειδικότητα:
1. Εργοθεραπευτής με τίτλο σπουδών Τ.Ε.

Η συνεργασία θα έχει τη μορφή εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Αίτηση Υποψηφιότητας
  • Φωτοαντίγραφα Πτυχίων
  • Φωτοαντίγραφο ¶δειας Ασκήσεως Επαγγέλματος
  • Βιογραφικό Σημείωμα
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

 

Επίσης θα συνεκτιμηθούν: προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο εργασίας και πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις σε ΔΑΦ, αισθητηριακή ολοκλήρωση, δομημένη διδασκαλία TEACCΗ.

Οι υποψήφιοι που δεν θα προσκομίσουν το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών θα αποκλείονται από την διαδικασία επιλογής προσωπικού. Οι κατέχοντες τίτλους σπουδών που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, υποχρεούνται να έχουν την σχετική αναγνώριση & αντιστοίχιση από το ΔΟΑΤΑΠ.

Η επιλογή των τελικών υποψηφίων θα γίνει από τριμελή επιτροπή του Φορέα και για την τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη σε ώρες που θα ανακοινωθούν στους υποψήφιους τηλεφωνικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος 82131, καθημερινά 14:00-21:00 από την δημοσίευση της παρούσης ως τις 19/5/2017.

Πληροφορίες δίνονται από τη γραμματεία του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου καθημερινά 14:00 - 21:00, στο τηλέφωνο 22710 20000 και στο https://kpechios.gr/el/ta-nea/44-prokyrikseis/265-ziteitai-ergotherapeftis-sti-xio

 

Τελευταία ανανέωση ( 10.05.17 )
 
Αυτισμός και ψυχοθεραπεία κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης Εκτύπωση E-mail
08.05.17

Ο αυτισμός είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, η οποία διαγιγνώσκεται στην πρώιμη παιδική ηλικία και επιμένει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αν και σημαντικές αλλαγές μπορεί να συμβούν. Τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτισμού είναι οι δυσκολίες στην κοινωνική επικοινωνία, δηλαδή στην αμοιβαία κοινωνική αλληλεπίδραση και την επικοινωνία, το περιορισμένο εύρος ενδιαφερόντων, φαντασίας και ευελιξίας και η διαταραγμένη πρόσληψη και επεξεργασία αισθητηριακών ερεθισμάτων. Η κλινική εικόνα του αυτισμού παρουσιάζει ποικιλία και δεν είναι ομοιογενής σε όλα τα άτομα. Υπάρχουν ήπιες μορφές με κανονική νοημοσύνη και ήπια συμπτώματα μέχρι βαριές μορφές που συνοδεύονται από νοητική υστέρηση και πιο σοβαρά συμπτώματα. Τα τελευταία χρόνια η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιεί τον όρο Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) για να περιγράψει επαρκέστερα τις διακυμάνσεις των εκδηλώσεων στα ίδια ελλείμματα.Τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού μπορεί να χαρακτηριστούν ως χαμηλής, μέσης ή υψηλής λειτουργικότητας, ανάλογα με το προφίλ των δυνατοτήτων και των δυσκολιών τους. 

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Mar   April 2018   May

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
ASIC ESL
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS