Αρχική arrow Κοινωνία

Κοινωνία

Έναρξη εργασιών στην οδό Απλωταριάς Εκτύπωση E-mail
20.04.17

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια  του έργου «Ανακατασκευή τμήματος οδού μεταξύ των οδών Φιλίππου Αργέντη, Στεφάνου Τσουρή και Καλαμπόκα», θα ξεκινήσει τις εργασίες στην οδό Απλωταριάς από την συμβολή της με την οδό Φιλίππου Αργέντη έως την συμβολή της με τις οδούς Στεφάνου Τσουρή και Καλαμπόκα την Παρασκευή 21/4/2017.

Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα οδών από την Παρασκευή 21/4/2017 έως την Παρασκευή 5/5/2017:
στην οδό Φιλίππου Αργέντη από την συμβολή της με την οδό Σκυλίτση μέχρι τη συμβολή της με την οδό Απλωταριάς
στην οδό Απλωταριάς από την συμβολή της με την οδό Φιλίππου Αργέντη μέχρι τη συμβολή της με τις οδούς Στεφάνου Τσουρή και Καλαμπόκα.

Επισημαίνεται ότι για τα βαρέα οχήματα δεν θα είναι εφικτή η διέλευση τους από τις οδούς Κοραή και Φιλλίπου Αργέντη που καταλήγουν στην οδό Απλωταριάς.  

Τελευταία ανανέωση ( 20.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σ. Κάρμαντζη για την Ημέρα Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης Εκτύπωση E-mail
20.04.17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η 19η  Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, έχει καθιερωθεί με  Προεδρικό Διάταγμα (130/2008 - ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008) ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Ο φιλελληνισμός, που εκδηλώθηκε από τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αρχικά ως αρχαιολατρεία, θαυμασμός προς την ελληνική αρχαιότητα και ενασχόληση με την αρχαία ελληνική Τέχνη, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες, απέκτησε άλλες διαστάσεις κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη, τόσο οικονομική, όσο και πολιτική, που συνετέλεσε αποφασιστικά στη θετική έκβαση των γεγονότων και στη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.

Προσωπικότητες όπως ο λόρδος Βύρων, που άφησε την τελευταία του πνοή στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824, ο Βίκτωρ Ουγκώ και ο Ντελακρουά στη Γαλλία, ο Γκαίτε και ο Σίλλερ στη Γερμανία, συγκλόνισαν το σκεπτόμενο κόσμο της διανόησης με τα φιλελληνικά έργα τους και κατάφεραν να μεταστρέψουν την κοινή γνώμη και στη συνέχεια την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης υπέρ του ελληνικού αγώνα για την ελευθερία.

Την ίδια εποχή εκατοντάδες φιλέλληνες, αγωνίστηκαν δίπλα στον Ελληνικό Λαό, δίνοντας και την ίδια τη ζωή τους  για την Ελευθερία. Όλους αυτούς τους θυμόμαστε με σεβασμό και τιμούμε στις 19 Απριλίου.

Ο φιλελληνισμός δε συνιστά απλώς μια ιδεολογία, ένα ρεύμα, ή ένα κίνημα, αλλά πρόκειται για στάση ζωής. Οι φίλοι της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο είναι και σήμερα πολλοί και σε εμάς εναπόκειται να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα του φιλελληνισμού, αξιοποιώντας τον κατάλληλα μέσα στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία που διανύουμε.

¶λλωστε τα προβλήματα που κυριαρχούν στο σημερινό κόσμο και στην περιοχή μας φέρνουν έντονα στο προσκήνιο την ανάγκη της Διεθνούς Αλληλεγγύης, ως διαχρονικής αξίας που μπορεί να κάνει πράξη την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Τελευταία ανανέωση ( 20.04.17 )
 
Απέδρασε Τούρκος διακινητής από τα κρατητήρια του λιμεναρχείου Χίου Εκτύπωση E-mail
18.04.17

Από τα κρατητήρια του λιμεναρχείου Χίου απέδρασε ένας 35χρονος Τούρκος τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου, φερόμενος ως διακινητής προσφύγων και μεταναστών.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, στην Παναγιά Οινουσσών. Μετά την απόδρασή του εξαφανίσθηκε στους στενούς δρόμους του κάστρου της Χίου. Στη συνέχεια, ακολούθησε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση από προσωπικό του λιμεναρχείου Χίου, καθώς και από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χίου, οι οποίοι κυριολεκτικά χτένισαν κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να είχε κρυφτεί. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο 35χρονος εντοπίστηκε από στελέχη του κλιμακίου ειδικών αποστολών και του γραφείου ασφάλειας του λιμεναρχείου Χίου, κρυμμένος σε χώρο αποθήκευσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή του Καρφά.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.17 )
 
7 Ιουνίου ξεκινούν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις Εκτύπωση E-mail
18.04.17

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την Γ' Λυκείου και ακόμη λιγότερος χρόνος για τις απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια και γυμνάσια της χώρας. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, μπαίνουν στην τελική ευθεία για το 2017. Οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου.

Για τα λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου, όπως και οι απολυτήριες εξετάσεις, που φέτος προηγούνται των Πανελλαδικών, θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 11-26 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ.

Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ.

Τελευταία ανανέωση ( 18.04.17 )
 
Συμβολική παρέλαση σήμερα στις 5.00 μ.μ. από το Πετροκάραβο έως τους χώρους ρίψης των ρουκετών Εκτύπωση E-mail
15.04.17

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ των «Φίλων Βρονταδουσιακών Εθίμων» σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συμβολική παρέλαση των Ρουκετατζήδων από το Πετροκάραβο και θα φτάσει στις δύο Εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Ερειθιανής, ανάμεσα στις οποίες θα διεξαχθεί ο Ρουκετοπόλεμος. Πιο αναλυτικά παρακάτω παρατίθεται η ανακοίνωση τους:

"Τη συνείδησή μας την έχουμε καθαρή: Από το καλοκαίρι ζητούσαμε από τους περιοίκους βοήθεια για συνεννόηση, ενημερώναμε συνεχώς τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αρχή. Μεταφέραμε το κλίμα. Θίξαμε το ζήτημα της ενίσχυσης της περίφραξης Ναών και οικιών  και συνεργαστήκαμε με το Επιμελητήριο Χίου για την εξασφάλιση αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιών.

Γίναμε οι δέκτες της ανησυχίας των Επιτροπών και των περισσότερων περιοίκων, που  μας αγκάλιασαν. Καταφέραμε να ακούσουμε από τους πρωταγωνιστές τα -αυτονόητα πλέον- μέτρα για την εκτόξευση των ρουκετών: μικρή ποσότητα (10.000) από συγκεκριμένα σημεία και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε εν τέλει να δείξουμε τι σημαίνει συνεννόηση χωρίς εξώδικα.

Δυστυχώς κάποιοι περίοικοι δεν πείστηκαν και δήλωσαν σε μας πεντακάθαρα ότι επιθυμούν την κατάργηση του εθίμου.

Με αυτά τα δεδομένα το Σωματείο οργανώνει συμβολική παρέλαση αύριο Μ. Σάββατο στις 5.00 μ.μ. η οποία θα έχει ως αφετηρία το Πετροκάραβο Βροντάδου και κατάληξη στους χώρους ρίψης των ρουκετών. Μετά το πέρας της παρέλασης είναι αυτονόητο ότι το Σωματείο δεν θα παίξει κανένα απολύτως παραινετικό ρόλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση".

Καλή Ανάσταση   

Τελευταία ανανέωση ( 15.04.17 )
 
Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά των Επιταφίων Εκτύπωση E-mail
14.04.17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού. Το πρωί η Αποκαθήλωση και η αναπαράσταση της ταφής και το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όλες οι Εκκλησίες του κέντρου της πόλης της Χίου θα κάνουν περιφορά των Επιταφίων και θα συναντηθούν  στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Τελευταία ανανέωση ( 14.04.17 )
 
«I δέ Ιησούς σιώπα...»(Ματθ.κστ΄, 63) Εκτύπωση E-mail
14.04.17

 

Χριστιανοί μου,

«Λαός δυσσεβής καί παράνομος» ἐνήργησε κατά τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἄνθρωποι ἀγνώμονες τῶν ἀμετρήτων εὐεργεσιῶν τοῦ Θεοῦ, προσέφερον στόν ἐνανθρωπήσαντα Υἱό καί Λόγο τοῦ Θεοῦ «ἀντί τοῦ μάννα χολήν, ἀντί τοῦ ὕδατος ὄξος». Μυστικά ἐσκέφθηκαν τήν σύλληψή Του, στή ζοφώδη νύκτα, ὅμοια μέ ἐκείνη τῆς καρδιᾶς τους, τήν ἐπραγματοποίησαν καί, μέ συνοπτικές διαδικασίες, ἐξέδωκαν τήν καταδίκη Του, ὥστε νά ἀναγκάσουν καί τούς μεταγενεστέρους των νά ὁμιλοῦν γιά τή «μεγαλύτερη δικαστική πλάνη τῶν αἰώνων».

Σ' αὐτή τήν θεομάχο συμπεριφορά τοῦ ἀνθρώπου, ὁ Ἰησοῦς Χριστός, «Θεός ὤν ἐλέους, οἰκτιρμῶν καί φιλανθρωπίας», ἐστάθη μέ τήν ἁρμόζουσα Θεϊκή μεγαλοπρέπεια καί ἀρχοντιά. Ὁδηγήθηκε στήν δίκη Του, ὁ ἥλιος τῆς Δικαιοσύνης, ὁδηγήθηκε στό Συνέδριο τοῦ Ἰουδαϊκοῦ Ἱερατείου, ὁ Ἀρχιερεύς ὁ Μέγας, «ὁ διεληλυθώς τούς οὐρανούς». Ὁ ἱ­ε­ρός ὑμνογράφος, μέ δύο ἀπό τίς πιό δυνατές ἀντιθέσεις πού ἐγνώρισε ἡ παγκόσμια λογοτεχνία, δηλώνει τό βάθος τῆς θεϊκῆς συγκατάβασης, ἀλλά καί τό μέγεθος τῆς ἀνθρώπινης ἀνομίας: «Ὅτε παρέστης τῷ Καϊάφᾳ ὁ Θεός καί παρεδόθης τῷ Πιλάτῳ ὁ Κριτής». Ἐστάθη ἐνώπιον τοῦ ἀρχιερέως Καϊάφα ὁ ἀληθινός Θεός, πρός τόν Ὁποῖον οἱ ἀρχιερεῖς προσφέρουν τίς θυσίες καί τά ὁλοκαυτώματα. Παρεδόθη στό δικαστή Πόντιο Πιλάτο ὁ δίκαιος Κριτής, ὁ μόνος χορηγός τῆς δικαιοσύνης, στό ὄνομα τῆς ὁποίας ἐνεργοῦν οἱ δικαστές. Ὅμως, τήν παρουσία τοῦ Χριστοῦ μας αὐτές τίς στιγμές διέκρινε ἡ κένωση καί ἡ ταπείνωσή Του.

Τελευταία ανανέωση ( 14.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Techies Resources High Level Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS