Αρχική arrow Κοινωνία
Μήνυμα και Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σ. Κάρμαντζη Για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα Εκτύπωση E-mail
11.04.17

Με σεβασμό, ταπεινότητα και κατάνυξη, παρακολουθούμε τις ¶γιες αυτές Ημέρες  την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ζούμε τις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους,  τον πόνο, την ταπείνωση και την οδύνη. Στο τέρμα αυτής της πορείας όμως, βρίσκεται το Χαρμόσυνο κι Ελπιδοφόρο Μήνυμα της Ανάστασης.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ' όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τη διέξοδο από τη δεινή δοκιμασία.

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι μαθητές των Καρδαμύλων είπαν «ναι» στην διαφορετικότητα και «όχι» στην ενδοσχολική βία! Εκτύπωση E-mail
06.04.17

Τα δικά τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλων στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»,  την Τετάρτη 5/4/2017 στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

 

Η διαφορετικότητα είναι δύναμη και δικαίωμα στη ζωή!

Από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Καρδαμύλων, 56 μαθητές, άνοιξαν τα αυτιά και την καρδιά τους στις ομιλίες που πραγματοποίησαν η  Ελένη Πίπα, κοινωνική λειτουργός , Φωτεινή - Ελβίσα Φρροκάι, ψυχολόγος και Μαρία Ρημική, νοσηλεύτρια ,  για τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την καλλιέργεια αξιών και την αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια και με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις και roleplaying με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και τη βελτίωση της ικανότητας συνεργασίας.

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λειτουργία περιπτέρου στην Πλατεία Βουνακίου Εκτύπωση E-mail
06.04.17

Με περίσσια αγάπη, φαντασία και γούστο ετοίμασαν και φέτος τα παιδιά με αναπηρία του Εργαστηρίου του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. λαμπάδες, φαναράκια και άλλα μικροπράγματα για σας και τους αγαπημένους σας!!!

Στο περίπτερό μας στην Πλατεία Βουνακίου σας περιμένουμε να διαλέξετε τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι, το παιδί και το εγγόνι, αλλά και για σας τους ίδιους, από τη μεγάλη συλλογή μας, η οποία καλύπτει όλα τα γούστα.

Το περίπτερο θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων.

Σας περιμένουμε, ευχόμενοι σε όλους

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.17 )
 
Ευχαριστούνε τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου Εκτύπωση E-mail
05.04.17

 

 

Η Διεύθυνση, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου Ευχαριστούν τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στα πλαίσια της πανελλήνιας καμπάνιας Let's do it GREECE επισκέφθηκαν το σχολείο μας τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, για να σχεδιάσουν και να ζωγραφίσουν στον εξωτερικό χώρο, επιδαπέδια παιχνίδια μεγάλων διαστάσεων! Με την καθοδήγηση των  Βαθμοφόρων τους, γεμάτοι με ενέργεια και ενθουσιασμό οι μικροί πρόσκοποι έκαναν θαύματα! 

Τελευταία ανανέωση ( 06.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επεισόδια και πετροπόλεμος στο hot spot της Μόριας Εκτύπωση E-mail
05.04.17

Διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων για τις απελάσεις και τον εγκλωβισμό τους στο νησί

Φόβος για απέλαση επικρατεί μεταξύ των προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο. Η ανησυχία για επιστροφή στην Τουρκία είναι διάχυτη λόγω της φημολογίας για μαζικές απελάσεις.
Επεισοδιακό εξελίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο
hot spot της Μόριας, όταν 150 περίπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις απελάσεις ομοεθνών τους και ζητούσαν με συνθήματα και πλακάτ τον απεγκλωβισμό τους από την Λέσβο.

Τελευταία ανανέωση ( 05.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λύση στο πρόβλημα της ανανέωσης της άδειας οδήγησης στους οδηγούς άνω των 80 ετών Εκτύπωση E-mail
04.04.17

 

 

 

 

 

 

 

Λύση στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί άνω των 80 ετών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους, αναμένεται να δοθεί μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννη Ξενάκη προς τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Υγείας.

 

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό Εκτύπωση E-mail
01.04.17

 

 

 ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ

 

¶ρθρο της Ελένης Πίπα, Κοινωνική Λειτουργός του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»

 

 

 

 

 

 

 

Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007, αποφάσισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Σκοπός της είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

 

 

Ο αυτισμός είναι μια σύνθετη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως, από δυσκολία στην επικοινωνία, στην κοινωνική κατανόηση και αλληλεπίδραση και στην συναισθηματική συναλλαγή. Έως και σήμερα δεν υπάρχουν βιολογικές ενδείξεις ή ιατρικά τεστ για τον αυτισμό. Η διάγνωση βασίζεται σε συμπεριφορές που παρουσιάζονται κατά την πρώτη παιδική ηλικία. Η αιτιολογία του αυτισμού είναι ακόμη άγνωστη, παρόλο που αρκετοί πλέον πιστεύουν ότι είναι πολύ-παραγοντική με συνδυασμό γενετικών παραγόντων και περιβάλλοντος. Διεθνώς εκτιμάται ότι 1 στα 100 παιδιά έχει κάποια μορφή αυτισμού. Σύμφωνα με τις μελέτες ο αυτισμός εμφανίζεται 3 με 4 φορές πιο συχνά στα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια. 

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Mar   April 2018   May

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog Technology
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS