Αρχική arrow Κοινωνία

Κοινωνία

Σύνδεση νησιών Βορείου Αιγαίου Καβάλας Πάρου - Νάξου με το "Νήσος Ρόδος" Εκτύπωση E-mail
24.02.17
nhsosrodos.jpg

Το καλοκαίρι του 2017 θα πραγματοποιηθεί σύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο, την Καβάλα και τα Κυκλαδίτικα νησιά Πάρος και Νάξος, με το πλοίο της Hellenic Seaways "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ".
To πλοίο θα εκτελεί, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το δρομολόγιο: Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Πάτμος - Αγ. Κήρυκος - Φούρνοι - Βαθύ - Χίος - Μυτιλήνη - Λήμνος - Καβάλα.
Τα δρομολόγια του πλοίου θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017.
Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συμβατικό πλοίο της Hellenic Sea Ways.

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίσκεψη στον χώρο ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου στον ¶γιο Μηνά Εκτύπωση E-mail
23.02.17
Τον χώρο κατασκευής του νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στον ¶γιο Μηνά επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου τόσο από την εταιρεία κατασκευής όσο και από το κλιμάκιο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
Πρόκειται για ένα έργο που επαναδημοπρατήθηκε και δρομολογήθηκε η ανέγερση του μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής προς τον ΟΣΚ και κατά τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου θα πρέπει να παραδοθεί στην πλήρη μορφή πριν από το τέλος του 2017. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Παντελής Σωζόπουλος και ο δημοτιικός σύμβουλος Αγίου Μηνά Νίκος Καρασούλης.    
Τελευταία ανανέωση ( 24.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών συνιστά η ΔΕΔΔΗΔΕ για την Καθαρά Δευτέρα Εκτύπωση E-mail
23.02.17
xart.jpgΟ Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ)  συμβουλεύει να προσέξουμε να μην πετάμε το χαρταετό μας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για ασφάλειά:1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα 2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια: 3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή 4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.
Τελευταία ανανέωση ( 23.02.17 )
 
Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι βγάζουν το 'Τσεσμέ' στο Αιγαίο Εκτύπωση E-mail
22.02.17
cesme2.jpg

Με νέα Navtex η Τουρκία δεσμεύει μεγάλες περιοχές του βορείου Αιγαίου για να πραγματοποιήσει έρευνες, μια μέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις του Νίκου Κοτζιά

Σε νέα πρόκληση έναντι της Αθήνας προχωρά η ¶γκυρα , παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που ξεκαθάρισε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη πως η χώρα μας δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί κάθε πρόκληση και κάλεσε τη γείτονα να μην παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Tο «Λατώ» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη; Εκτύπωση E-mail
22.02.17
lato_003.jpg

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στα τέλη του Ιανουαρίου κάθε έτους, δηλώνουν τη δρομολόγηση πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, που είναι από 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους μέχρι 30 Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια εταιρεία να κάνει τον Ιανουάριο του 2017 σχεδιασμό για τα πλοία και τα δρομολόγια που θα υλοποιήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2017 ως τις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Οι δηλώσεις αφορούν τις ελεύθερες δρομολογήσεις πλοίων κι όχι τις άγονες γραμμές. Τα πλοία που θα εκτελούν δρομολόγια στις άγονες γραμμές είναι προσδιορισμένα από τα όσα προβλέπονται στις σχετικές συμβάσεις μεταξύ των εταιρειών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκέντρωση στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου οργανώνει η ΕΛΜΕ Χίου Εκτύπωση E-mail
22.02.17
kinhtopoihsh.jpg

 

Tο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου, στις 2 το μεσημέρι τη Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου 2017 οργανώνει συγκέντρωση στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΟΛΜΕ, μετά την γενική συνέλευση - το περασμένο Σάββατο των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Τελευταία ανανέωση ( 22.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
¶τλαντας των Νησιών Εκτύπωση E-mail
21.02.17
panepisthmio.jpg

Ο ¶τλαντας των Νησιών, μια έκδοση του Πανεπιστημίου Αιγαίου βασισμένη σε στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο ¶τλαντας αποτελεί μια προσπάθεια για  αποτύπωση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τα νησιά. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία για τα γεωγραφικά τους χαρακτηριστικά, τις δημογραφικές εξελίξεις, την οικονομία, την απασχόληση, τον αγροτικό και τουριστικό τομέα, τις μεταφορές, κ.α.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο κ. Aθανάσιος Θανόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τον ¶τλαντα παρουσίασαν οι κ.κ. Ι. Σπιλάνης και Θ. Κίζος, Αναπληρωτές Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου M. Βαΐτης.

Τελευταία ανανέωση ( 21.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
SVTechie ESL
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS