Αρχική arrow Κοινωνία

Κοινωνία

Πρωτοβουλία ενίσχυσης νέων καινοτόμων επιχειρήσεων από τη Χιακή Αρωγή Εκτύπωση E-mail
18.02.17

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή η πρώτη εκδήλωση - τσάι γυναικών της Χιακής Αρωγής για το 2017. Στο χαιρετισμό της η Πρέοδρος, κα. Αλίκη Παναγιωτοπούλου – Φράγκου αναφέρθηκε στο μέχρι τώρα έργο της οργάνωσης, ενώ έδωσε το στίγμα για τις δράσεις που θα επακολουθήσουν. Η κα. Φράγκου ιδιαίτερα τόνισε τη δράση που θα ξεκινήσει το Μάρτιο για τη στήριξη της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Χίο, η οποία θα βασίζεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα δίνει αναλυτικές πληροφορίες σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μία καινοτόμα επιχείρηση. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι έχει επανδρωθεί μία ομάδα στήριξης (steering committee) με την συμμετοχή καταξιωμένων προσώπων με γνώσεις και διεθνή εμπειρία, η οποία εθελοντικά θα παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη (mentoring) στους νέους επιχειρηματίες για αυτές τις καινοτόμες ιδέες, για τα πρώτα τους βήματα. Η όλη δράση θα είναι υπό τη χαρακτηριστική ονομασία #startupchios.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κας. Φράγκου:

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η απάντηση του Α.Δ Χίου Αθανάσιου Μπασιούκα στους κατοίκους του Χαλκειούς Εκτύπωση E-mail
18.02.17

astynomiko tmhma.jpg

Χθες το πρωί βρέθηκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους οι κάτοικοι του Χαλκειούς, απαγορεύοντας την έλευση νέων κοντέινερς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στην πρώην ΒΙΑΛ. Εκεί βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Αθανάσιος Μπασιούκας για να τους καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι τα  δύο από τα κοντέινερ  θα χρησιμοποιηθούν ως τουαλέτες, δύο ως γραφεία για την υπηρεσία ασύλου, ένας για τις ανάγκες των αστυνομικών που φρουρούν το χώρο, ενώ θα σταλούν και έξι σκοπιές.

Έτσι οι κάτοικοι ζήτησαν να τους διαβεβαιώσει εγγράφως, όλα όσα τους είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής. Κάτι τέτοιο όμως από ότι φάνηκε δεν συνέβη, καθώς σύμφωνα με τον Κώστα Φουτράκη τον πρόεδρο της Κοινότητας του Χαλκειούς, που  όταν επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Δ/ντή προκειμένου να του δώσει εγγράφως τη λίστα των οικίσκων και τη χρήση τους, δεν πήρε κανένα έγγραφο, οπότε τώρα και ο ίδιος δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση των συγχωριανών του.

Τελευταία ανανέωση ( 18.02.17 )
 
Η Πανήγυρις του Οσίου Ανθίμου της Χίου Ιδρυτού και Κτίτορος του Ι. Παρθενώνος Παναγίας Βοήθειας Εκτύπωση E-mail
17.02.17
mhtrop.jpg

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρν καί Ονουσσν κ. Μρκος προέστη τς ερς Πανηγύρεως το σίου καί Θεοφόρου Πατρός μν ΑΝΘΙΜΟΥ, δρυτο καί Κτίτορος τς ερς Μονς Παναγίας "Βοηθείας". Τό πρωί χοροστάτησε κατά τήν κολουθία το ρθρου καί κολούθως τέλεσε τήν Θ. Λειτουργία μετά κανο ριθμο ερέων καί Διακόνων, ν πλήθος πιστν πό τήν Χίον, τήν Θεσσαλονίκην, τήν Πάτρα, τήν Μυτιλήνην καί λλα μέρη τς λλάδος, εχε κατακλύσει τόσο τό Καθολικόν καί τόν Νάρθηκα σον καί τούς λλους χώρους τς ερς Μονς, μεταξύ τν ποων και ντιπεριφεριάρχης  Χίου κ. Σταμάτιος Κάρμαντζης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΧ Εκτύπωση E-mail
16.02.17

nero.jpgΗ επιβάρυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα από βαρέα μέταλλα είναι γεγονός.

Η προσπάθεια των εταιριών υδάτων (Δήμοι κλπ) για ασφαλές νερό περιορίζεται κυρίως στη χλωρίωση του νερού για τον έλεγχο της μολύνσεως από παθογόνα μικρόβια και τις επιδημίες. 
Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τους Δήμους για καθαρό νερό. Η αλήθεια είναι όμως ότι το υπέδαφος είναι πολύ επιβαρυμένο εδώ και χρόνια (φυτοφάρμακα, βιομηχανικά λύματα) και οι προσπάθειες δεν τελεσφορούν.

Τα τελευταία χρόνια, ανιχνεύονται ανά τακτά διαστήματα βαρέα μέταλλα όπως χρώμιο και αρσενικό. 

Η μία λύση που ήδη υιοθετούν πολλοί είναι τα εμφιαλωμένα νερά, τόσο για την πόση όσο και για το μαγείρεμα!
Κι όμως υπάρχει καλύτερη λύση: Η εγκατάσταση ενός συστήματος Αντίστροφης Όσμωσης, χρησιμοποιώντας το νερό του δικτύου…και αυτό είναι το νέο σχέδιο της ΔΕΥΑΧ , να τροφοδοτεί με το νερό του δικτύου της τα νοικοκυριά υποστηρίζοντας ότι θα είναι πόσιμο χωρίς κινδύνους.

Τελευταία ανανέωση ( 17.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμερα Τσικνοπέμπτη: Γιατί τσικνίζουμε, τι γιορτάζουμε, ποια είναι τα έθιμα ανά την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
16.02.17
tsiknjpg.jpg

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης, όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει μέρος την Πέμπτη, λόγω του ότι οι μέρες Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, την αποκαλούμενη Κρεατινή. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά Προφωνή ή «Προφωνέσιμη γιατί παλιότερα «προφωνούσαν», δηλαδή ανήγγειλαν στα χωριά και τις πόλεις την αρχή της αποκριάς. Επίσης, την εβδομάδα αυτή έπαυε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής και για τον λόγο αυτό η εβδομάδα αυτή ονομάζεται    και     «Απολυτή και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής. Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.

Τα πιο παλιά χρόνια το ζήτημα δεν ήταν να ψηθεί το κρέας αλλά να τσικνιστεί το σπίτι. Οι νοικοκυρές λοιπόν, προκειμένου να μυρίσει το σπίτι βούτυρο έψηναν μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο ή σιμιγδαλένιο χαλβά. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ποτού που συνοδεύουν το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι χαρακτηριστικά της ημέρας. Οι μυρωδιές από την κουζίνα ξορκίζουν το κακό και φέρνουν κόσμο στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μηταράκης-Σπρίτζης για τα έργα στο αεροδρόμιο της Χίου Εκτύπωση E-mail
14.02.17
aerodromioo.jpg

Μετά από συζήτηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Σπίρτζη και τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη,  για το αεροδρόμιο της Χίου, αβέβαιη φαίνεται κάθε παραπάνω ενέργεια ανακαίνισης και επέκτασης του. Στην χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ν. Μηταράκης ανέφερε: «Πριν δύο χρόνια σχεδόν ήμασταν πάλι εδώ και συζητήσαμε πάλι σε αυτήν την Αίθουσα το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου και της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου. Από τότε, δυστυχώς, μετά από δύο χρόνια, ελάχιστα έχουν αλλάξει. Η επέκταση του αεροδρομίου είναι απαραίτητη σε ένα νησί το οποίο προσπαθεί να αναπτύξει το τουριστικό προϊόν του, ειδικά σε μια εποχή που λόγω του μεταναστευτικού βιώνει μεγάλη μείωση στην άφιξη ξένων τουριστών.

 Ο κ. Χρήστος Σπρίτζης απάντησε ότι δεν πρόκειται, να αρχίσει αυτό το έργο. Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου διατεθειμένοι να κάνουν έργα σε αεροδρόμια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Ο ίδιος ανέφερε «Περιμένουμε, πότε αυτά τα αεροδρόμια θα πάνε στο νέο Υπερταμείο, προκειμένου να μην είναι για ιδιωτικοποίηση και να προχωρήσουμε στα έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασής τους.» Όπως φαίνεται, δεν θα έχουμε νέο αεροδρόμιο στη Χίο, όσο έχουμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο κ. Νότης Μηταράκης, παρόλο που για ένα νησί του Βορείου Αιγαίου όπως η Χίος, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου αφορά τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος, η οποία έχει πλήρως εξαλειφθεί .

Τελευταία ανανέωση ( 14.02.17 )
 
14 Φεβρουαρίου &. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Εκτύπωση E-mail
13.02.17

valentinos_b.jpgΗ μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους ερωτευμένους όλου του δυτικού κόσμου.

Μπορεί πολλοί από εμάς να αντιδρούμε στην εμπορευματοποίηση του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά όλο και πέφτουμε στην «παγίδα» να αγοράσουμε κάποιο δωράκι, να αφιερώσουμε ένα τραγούδι, να δείξουμε την αγάπη μας στον άνθρωπο μας.

Ωστόσο, η μέρα που τιμάται ο ¶γιος Βαλεντίνος έχει κάποια «μυστικά», κάποιες μικρές και ασήμαντες πληροφορίες που είναι πολύ χαριτωμένες.

Τις περισσότερες φορές τα μικρά και ασήμαντα αυτά στοιχεία μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς αντιδρούμε στη γιορτή του έρωτα στις 14 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Oct   November 2017   Dec

SMTWTFS
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
ASIC Resources
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS