Αρχική arrow Κοινωνία

Κοινωνία

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Χίο, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων Εκτύπωση E-mail
09.02.17
syllipsi.jpg

Χθες (08-02-2017) συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Χίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας 23χρονος υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για παραβίαση περιορισμού διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, μία ταυτότητα και ένα διαβατήριο Ιταλικών Αρχών, που όπως ακολούθως διακριβώθηκε ήταν πλαστά.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε επίσης, ότι στον προαναφερόμενο αλλοδαπό είχε επιβληθεί περιορισμός, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, για την υποχρεωτική διαμονή του στο νησί της Χίου και τη μη απομάκρυνσή του από αυτό.
Τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου
.

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.17 )
 
Κανόνι για γνωστό Έλληνα εφοπλιστή! Πώς έφτασε στη χρεοκοπία Εκτύπωση E-mail
08.02.17

Ποιος μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής είναι στα όρια της χρεοκοπίας;

efoplisths.jpg

 

Τριγμούς στα θεμέλια μιας ναυτιλιακής αυτοκρατορίας, που έχει τις ρίζες της στα τέλη του 19ου αιώνα, αποκαλύπτει η προσφυγή του ομίλου Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου στην προστασία του αμερικανικού πτωχευτικού δικαίου.

Η εξέλιξη έρχεται 32 χρόνια μετά την κατάρρευση στα χέρια του της ναυτιλιακής του πατέρα του Περικλή, Hellenic Lines – το μοναδικό παράδειγμα στην ελληνική ναυτιλία μεγάλης επιχείρησης τακτικών γραμμών, η οποία τέθηκε υπό εκκαθάριση το 1985.

Τελευταία ανανέωση ( 08.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αμβρόσιος: Το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει τις ανώμαλες σχέσεις στα ελληνόπουλα Εκτύπωση E-mail
07.02.17

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιοςamvrosios.jpg, σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog εξέφρασε την ιερή αγανάκτησή του για τη διδασκαλία των εμφύλων ταυτοτήτων στα γυμνάσια.

Αποκάλυψε ότι επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη και έφερε εφημερίδες και φωτογραφίες στις οποίες η αμερικανική μεγαλούπουλη χαρακτηρίζεται ως Gay City, δηλαδή ως η πόλη των ομοφυλόφιλων.

«Έφερα, λοιπόν, μαζί μου ένα φύλλο αυτής της εφημερίδος και προβληματίζομαι, εάν πρέπει να το αποστείλω στον κ. Υπουργό της α-Παιδείας, προκειμένου να εμπλουτίσει την ύλη του, δηλ. το εποπτικό υλικό, του φακέλλου: «έμφυλες σχέσεις», λέει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και απευθύνει θερμή έκκληση στους υπολοίπους μητροπολίτες «Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί, Συνοδικοί Σύνεδροι, Αδελφικώς παρακαλούμεν, σπεύσατε! Αποκαταστήσατε την αλήθεια! Καταδικάσατε αυτήν την άφρονα ενέργειαν του Υπουργού Παιδείας! Ο σοδομισμός δεν χρειάζεται ως μάθημα στα παιδιά μας!»

Η προφητεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

«Χωρίς ίχνος εντροπής δηλ. το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να «διαφημίσει» τις ανώμαλες σχέσεις στα Ελληνόπουλα, ώστε αυτά να μη αποστρέφονται πλέον τους διάφορους oμοφυλόφιλους, αλλά ίσως - ίσως και να μάθουν, ότι και αυτός ο τρόπος ζωής και σχέσεων είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος ζωής! Τώρα μάλιστα που, με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει νομιμοποιηθεί ο σοδομισμός, επιπροσθέτως δε έχει δοθεί το δικαίωμα νομίμου κτήσεως τέκνων από τα «ζευγάρια» αυτά, όλα αυτά θα θεωρούνται πλέον ως «νόμιμα και φυσιολογικά!... Έτσι, λοιπόν, τα παιδιά μας θα μάθουν όλα αυτά τα πολύ ....ωφέλιμα πράγματα για την περαιτέρω ζωή τους! Πλην όμως τι κρίμα! Εντελώς αδιάντροπα εισάγεται στις ψυχές των παιδιών η πιο σιχαμερή σαρκικής φύσεως ανθρώπινη σχέση. Τίνων άραγε τα σχέδια υπηρετούν οι άθεοι Κυβερνήτες μας; Προφανώς της λεγόμενης «παγκοσμιοποίησης», η οποία θέλει να μετατρέψει την ανθρώπινη Κοινωνία σε ένα σύνολο «παλαβών», άμυαλων δηλ. πολιτών, οι οποίοι δεν θα ημπορούν πλέον να αναγνωρίζουν «το μαύρο από το άσπρο», καθώς θα είναι θύματα αυτού του λεγόμενου «αχταρμά», για τον οποίο προφητικά, θα έλεγα, μιλούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Τελευταία ανανέωση ( 07.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκατοντάδες τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο νησί μας.. Εκτύπωση E-mail
07.02.17
xara.jpg

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο της πόλης της Χίου αλλά και στις γύρω περιοχές με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια ή τα σταματημένα στη διπλή λωρίδα του δρόμου καθώς και στους χώρους στάθμευσης για ¶τομα με Ειδικές Ανάγκες. Είναι δεδομένο ότι ο ελεύθερος χώρος των πόλεων λιγοστεύει όλο και περισσότερο, μιας και ο αριθμός αυτοκινήτων είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν γενικότερα στην Ελλάδα και  πόσο μάλλον ένα παραπάνω στο νησί μας. 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
3,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στα ελληνικά νησιά Εκτύπωση E-mail
07.02.17
metan.jpg

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει στην Ελλάδα πρόσθετη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Στόχο έχει την περαιτέρω στήριξη δράσεων –τις οποίες χρηματοδοτεί η ΕΕ και υλοποιεί το Υπουργείο Εθνικής ¶μυνας- για την παροχή σίτισης, φιλοξενίας και μεταφοράς στους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά, καθώς και δράσεων για την παροχή καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης όπως η προσωρινή φιλοξενία σε πλοία. Με το εν λόγω ποσό, η συνολική επείγουσα συνδρομή που έχουν διαθέσει στην Ελλάδα τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων, από το 2015, ανέρχεται σε 356,8 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης έρχεται να προστεθεί στα 509 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020. Συνολικά, η Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε στήριξη για την Ελλάδα από το 2015 προκειμένου να συνδράμει τη χώρα στη διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων.

 
Συνεχίζεται η κόντρα για το Μερσινίδι Εκτύπωση E-mail
07.02.17
kentrokr.jpg

Θα συνεχισθεί όπως όλα δείχνουν ο δικαστικός ανταγωνισμός για το κέντρο του Μερσινιδίου, ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  και το προηγούμενο συμβούλιο της μονής Μερσινιδίου.
Σύμφωνα με Δημοσιογραφικές πληροφορίες το μεν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του ειρηνοδικείου Χίου και το δε ηγουμενοσυμβούλιο της μονής Μερσινιδίου τακτική αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύλληψη ατόμου στη Χίο για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών Εκτύπωση E-mail
03.02.17

Χθές (02-02-2017) το πρωί, συνελήφθη στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας υπήκοος Μαρόκου ηλικίας 17 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος, χθες τα ξημερώματα σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Σούδα της Χίου, συνεπλάκη με 27χρονο υπήκοο Αλγερίας και τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο, σε σημείο του σώματός του. Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

police.jpg
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Aug   September 2017   Oct

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SVTechie High Level Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS