Αρχική arrow Νέα
Νέα
Δέντρο πλάκωσε Ι.Χ αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγ. Ιακώβου Εκτύπωση E-mail
Νέα
13.02.17
dentro.jpg

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα 13-2-17 και ώρα 02.10 επενέβη με 1 όχημα και 2 άντρες στην περιοχή Αγίου Ιακώβου στην πόλη της Χίου λόγω κοπής και πτώσης δέντρου πάνω σε Ι.Χ αυτοκινήτου λόγω των θυελλωδών ανέμων και απεγκλωβισμό αυτού. Η επιχείρηση τελείωσε στις 04.00 τα ξημερώματα   της ίδιας ημέρας. Από την πτώση του δέντρου προξενήθηκαν ζημιές στο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Τελευταία ανανέωση ( 13.02.17 )
 
Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ¶γιο Χαράλαμπο Κρήνης (Τσεσμέ) Εκτύπωση E-mail
Νέα
13.02.17

 

krini.patriarxis.jpgΗ ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στον εορτάζοντα ¶γιο Χαράλαμπο Κρήνης (Τσεσμέ) προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

 Ταυτόχρονα ξύπνησε έντονες μνήμες από τη μαρτυρική γη της Μικράς Ασίας και αναζωογόνησε την ελπίδα ότι ο Ιερός Ναός μπορεί να γίνει ξανά λατρευτικός τόπος από πολιτιστικός χώρος που είναι σήμερα.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά λειτούργησε και πάλι.  Πλήθος πιστών, κάτω από τη διακριτική παρουσία των τουρκικών αρχών, έσπευσε στο ναό βοηθώντας τον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Συκή να μετατρέψει τον ¶γιο Χαράλαμπο από «αίθουσα εκδηλώσεων» σε εκκλησία.

Τελευταία ανανέωση ( 13.02.17 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ορίστηκαν οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Εκτύπωση E-mail
Νέα
11.02.17
perife.jpg

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, ορίστηκαν χθες Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες για την περίοδο 01.03.2017 έως και τη λήξη της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. Παρακάτω αναφέρονται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι 3 προέρχονται από τη  Λέσβο και 1 από Λήμνο, Χίο, Σάμο:

 Αδαμίδης Κωνσταντίνος, με αρμοδιότητες στους τομείς Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 Αργυρίου Χρύσανθος, με αρμοδιότητες στους τομείς Διοίκησης και Οικονομικού.

 Βαλσαμίδης Θεόδωρος, με αρμοδιότητες στους τομείς Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

 Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη, με αρμοδιότητες στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας.

Και οι δύο νέοι αντιπεριφερειάρχες απο τη Σάμο και τη Χίο:

Κυριαζής Γιώργος, με αρμοδιότητες στους τομείς Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου.

Ξενάκης Γιάννης, με αρμοδιότητες στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών.

 
Δημοτικοί Αστυνομία στην ΕΛΑΣ: Γίνονται ειδικοί φρουροί ή μόνιμο πολιτικό προσωπικό Εκτύπωση E-mail
Νέα
11.02.17
dimotiki_astynomia_0.jpg

Ως ειδικοί φρουροί ή ως μόνιμο πολιτικό προσωπικό κατατάσσονται οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών  «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

 

Με το άρθρο 26 ορίζεται επίσης ότι η υλοποίηση της εκπαίδευσης, διάρκειας δύο μηνών, των ειδικών φρουρών ανατίθεται κατ εξαίρεση στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ, ενώ μετά από οκτώ έτη υπηρεσίας ως ειδικοί φρουροί εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό ως αστυφύλακες:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Παν/μίου Αιγαίου και του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Εκτύπωση E-mail
Νέα
10.02.17

 

 

sunergasia.jpg

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου", με σκοπό τη δημιουργία ενός πλαισίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ανάπτυξης μεθοδολογιών και προγραμμάτων, ώστε να προκύψει αμοιβαίο όφελος και προστιθέμενη αξία από τη σύζευξη αυτή. 

 

Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου προβλέπονται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ερευνητικών πρωτοκόλλων και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ο σχεδιασμός  και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από εθνικά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα και η υποδοχή πρακτικά ασκούμενων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τελευταία ανανέωση ( 10.02.17 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 91 92 93 94 Επόμ. > Τελευταία >>

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Mar   April 2018   May

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Techies Resources Resources
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS