Αρχική arrow Πολιτική arrow Απάντηση - ανοιχτή επιστολή Α. Μιχαηλίδη προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου
Απάντηση - ανοιχτή επιστολή Α. Μιχαηλίδη προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Εκτύπωση E-mail
12.05.17

Απάντηση με ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου αναφέροντας του οτί η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, αναφέρθηκε σε εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις οι οποίες  εμποδίζουν τις προσπάθειες ουσιαστικής επίλυσης σοβαρών ζητημάτων όπως είναι το προσφυγικό. Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή:

 

κ. Πρόεδρε,

Σχετικά με την επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα την οποία μου κοινοποιήσατε, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, οφείλετε αρχικά να αναρωτηθείτε για ποιους λόγους ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ το Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή μάλιστα που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (3 εκ.).

Δεύτερον, να σκεφτείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την ακύρωση της ανακατασκευής του κλειστού κέντρου κράτησης στο Μερσυνίδι, το οποίο θα φιλοξενούσε περιορισμένο αριθμό κρατουμένων και θα επέτρεπε τον περιορισμό των παραβατικών ατόμων και την επαναπροώθηση κάποιων άλλων που δεν δικαιούνται άσυλο.

Τρίτον, σας καλούμε να ενημερωθείτε πως έχουν διαχειριστεί άλλα νησιά (Κως, Λέσβος) τα ζητήματα αυτά, νησιά τα οποία πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις για την κατασκευή κλειστών κέντρων και κέντρων φιλοξενίας και γιατί σήμερα αυτά τα νησιά έχουν αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη την απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διαχείρισή του.

Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και την κατάργηση της αθλιότητας που λέγεται Σούδα.

Τέλος, σας επισημαίνω για μία ακόμα φορά ότι εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις που στοχοποιούν πρόσωπα είναι τελείως επιβλαβείς και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής επίλυσης ζητημάτων σοβαρών όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο νησί μας.

 

Ανδρέας Μιχαηλίδης
Βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog ESL
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS