Αρχική arrow Κοινωνία arrow Δηλητηριάσεις Αδέσποτων
Δηλητηριάσεις Αδέσποτων Εκτύπωση E-mail
10.08.17

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Παντελή Κυδώνη

Νέες δηλητηριάσεις αδέσποτων γατιών στην περιοχή του Νοσοκομείου , μας καταγγέλλουν κάτοικοι της παραπάνω περιοχής.

<< Ο Θάνατος και ο Φονιάς χτύπησε πάλι τη νύχτα στην περιοχή του Νοσοκομείου>> καταγγέλλεται ενώ τα νεκρά γατιά είναι πολλά.

Το φαινόμενο έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις και το ζητούμενο πλέον είναι αν οι δικογραφίες σε βάρος αγνώστων που θα έχουν σχηματιστεί  θα προσωποποιηθούν.

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα τετράποδα ζώα στη ίδια πόλη με τα δίποδα ζώα, να συμβιώνουμε με τα αδέσποτα και να βρεθούν λύσεις για να μειωθεί ο πληθυσμός τους από τους δρόμους.

Ποιες αρχές ευθύνονται; Απαιτούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες που παραμένουν άγνωστοι και δεν παύουν να δρουν ανενόχλητοι, όχι μόνο στην περιοχή του Νοσοκομείου, αλλά όλου του Δήμου της Χίου με φόλες, με αποτέλεσμα να σκορπούν το θάνατο σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Κάποιοι δημότες του νησιού μας ενοχλούνται όταν ένας ευαίσθητος πολίτης ταΐσει στο δρόμο ένα αδέσποτο και του βάλει μία χούφτα φαγητό και λίγο νερό σε ένα πιατάκι. Γιατί δεν είναι τόσο ευαίσθητοι και με τις σακούλες των σκουπιδιών που πετάνε έξω από τους κάδους απορριμμάτων; Μήπως υπερβάλουμε; Δεν νομίζω.

Μάλλον εσείς ενοχλήστε που σας θυμίζουμε το έλλειμμα στοργής και αγάπης που έχετε όχι μόνο στα ανυπεράσπιστα ζώα αλλά και στα άτομα που κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού σας.

Παρατηρείτε ακόμη πολίτες να μιλούν άσχημα σε κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων διότι περπατούν πάνω σε ένα πεζοδρόμιο μαζί με το ζώο τους όπως ορίζει ο νόμος, ή παίζουν με το κατοικίδιο τους σε μία αλάνα.

Ο οποιοσδήποτε παίρνει ένα ζωάκι σπίτι του και επειδή το βαρέθηκε ή του λερώνει με ακαθαρσίες την οικία του το παρατάει στους δρόμους ... αυτή είναι η παιδεία μας.

Μετά απ όλα αυτά την πληρώνουν μόνο αυτά τα ζώα, γιατί δεν είμαστε στη θέση να τα προστατεύσουμε και να τα φροντίσουμε. Εδώ δεν μπορούν μερικοί να φροντίσουν τα ίδια τους τα παιδιά τα ζώα θα φροντίσουν;

Μήπως αυτοί οι ανεγκέφαλοι που σκορπούν το θάνατο θα έπρεπε να αναλογιστούν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους που υπάρχουν τόσα αδέσποτα στο νησί μας;

Ευθύνονται τα ζώα που κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους άρρωστα, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς να μπορούν να προστατευθούν από κανέναν μας; ΟΧΙ εμείς ευθυνόμαστε που αυτά τα ζώα πληρώνουν τις δικές μας απερισκεψίες.

Δώστε λίγη προσοχή, διότι στην θέση ενός αδέσποτου μπορεί να βρεθείτε εσείς κάποια στιγμή, όταν το ίδιο σας το παιδί σας τραβήξει μία κλοτσιά και σας πετάξει στο δρόμο, χωρίς φαγητό, νερό και στοργή. ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΤΑ ΜΠΕΛΙ

<<ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ>>   

Τελευταία ανανέωση ( 02.09.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VLSI High Level Synthesis
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS