Αρχική arrow Κοινωνία arrow Ταφόπλακα Πολάκη στα Νοσοκομεία. Τεράστια τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Χίου.
Ταφόπλακα Πολάκη στα Νοσοκομεία. Τεράστια τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Χίου. Εκτύπωση E-mail
16.08.17

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Μία το ασθενοφόρο της Αμανής, μία η Παθολογική, τώρα ήρθε η σειρά της ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ.

Του Παντελή Κυδώνη

Πρόσφατα δημιουργήθηκε πρόβλημα  με το ασθενοφόρο της Β. Χίου το οποίο εδρεύει στην Βολισσό, το μεταφέρουν στο Δήμο της Χίου και ξεχνούν να το επιστρέψουν και για μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένουν τα χωριά και η περιοχή της Αμανής απροστάτευτα. Χρόνια τώρα ασχολούνται με την Παθολογική του Σκυλίτσειου , που εκ θαύματος μέσα σε αυτό το κτίριο δεν θρηνήσαμε θύματα, είτε από μολύνσεις λόγω των περιστεριών που κυκλοφορούσαν μέσα στα δωμάτια, είτε λόγω κάποιας κατάρρευσης ταβανιού η σοβά στο κεφάλι κάποιου νοσηλευόμενου, συνοδού ή νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και την παλαιά Χειρουργική που παραμένει εγκαταλελειμμένη. Αλήθεια τι προσπαθούν να κάνουν; Μήπως όλα γίνονται σύστημα για να εξυπηρετούνται κάποιοι σκοποί; 

Απαράδεκτη η απόφαση της διοίκησης του Σκυλίτσειου να μεταφέρουν την παθολογική κλινική μέσα στην Παιδιατρική. Ποιός ο λόγος; ¶λλη θέση δεν υπήρχε; Η μήπως το πουγκί του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου δεν κρατεί καλά. Τουλάχιστον όπως  γνωρίζουμε έχει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία που διάφοροι εκμεταλλεύονται. Δεν υπήρχε κάποιος τρόπος  να πουληθεί ένα ακίνητο....κάτι βρέ παιδί μου που να μπορέσει να επισκευαστεί η Παθολογική και να μην ξεσηκώνετε το  Νοσοκομείο στο πόδι;

 

  

Ποιοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου;

Η Δικαιοσύνη θα παρέμβει;

Που είναι οι δωρεές;

Για την Παιδιατρική κύριοι εδώ και κάποια χρόνια από τις πιέσεις των ιατρών, πολιτών και πολλές δωρεές για την συγκεκριμένη κλινική, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ιδρυθεί και να στελεχωθεί, λειτούργησε και ήταν το κόσμημα του Νοσοκομείου και σεις την καταντήσατε ένα σκουπίδι αυτή την στιγμή της Χειρουργικής. Ναι αυτή είναι η πραγματικότητα. Μεταφέρατε την Παιδιατρική για τους δικούς σας λόγους και σκοπούς σε άλλη μονάδα με λιγότερα δωμάτια, με μικρότερους χώρους, χωρίς να σκεφτείτε στο ελάχιστο το πώς και το γιατί κάποιοι μόχθησαν για να καλυτέρευσει η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο για τους μικρούς νοσηλευόμενους. Είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με την ιατρική περίθαλψη των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων και το όριο ηλικίας κυμαίνεται συνήθως από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών.

Διαθέταμε μια πρότυπη και άρτια εξοπλισμένη Παιδιατρική Κλινική, στεγασμένη σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, με νέο εξοπλισμό, με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που θα την ζήλευαν πολλά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχεται πλήρης παιδιατρική φροντίδα από ένα ολοκληρωμένο παιδιατρικό τμήμα.

Τι δωρεές έχουν γίνει κύριοι για την Παιδιατρική; Δεν γνωρίζετε;

Πήγε κάποιος από σας τους υπεύθυνους να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκετε αυτή τι στιγμή το παιδιατρικό τμήμα; Μπορεί και να μην σας ενδιαφέρει καν αλλά εμάς μας πονάει, γιατί εσείς τα παιδιά σας αν χρειαστεί έχετε την δυνατότητα να τα μεταφέρετε σε ιδιωτικές κλινικές , ασφαλώς χωρίς να ζημιωθείτε αφού τα νοσήλια θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός, έχουμε διδαχθεί από τα τελευταία γεγονότα που είδαν την δημοσιότητα του Ερρίκος Ντινάν.

 

Πόσα γραφεία χρησιμοποιούνται  για τις ανάγκες της Διοίκησης και των Διευθυντών των κλινικών; Να μαζευόμασταν λιγάκι και λύση θα βρισκόταν, δεν θα χρειάζονταν  να βάλετε τους ανθρώπους σε δωμάτια παιδιών με τουαλέτες μινιόν.

Εμείς ψάχνουμε λύσεις στα προβλήματα και δεν δημιουργούμε νέα γι αυτό το λόγο να πράξετε και σεις το ίδιο. Ως νέα διοικήτρια η κ. Κανταράκι δεν θα γνωρίζει φυσικά και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει φορτωθεί, αλλά καλό θα ήταν να έδινε λίγη προσοχή περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα.

Για να μην μακρηγορούμε, λύσεις πάντα βρίσκονται αλλά κάποιοι δεν έχουν την θέληση για να λύσουν το νήμα και να πάρει τον ίσιο δρόμο.

Μία προσπάθεια ακόμη και τα παιδιά της παιδιατρικής δεν θα βρίσκονται μόνο σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά ίσος να τα στέλνετε και σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την πτέρυγα της Χειρουργικής που μεταφέρθηκε η Παιδιατρική.

Τα συμπεράσματα δικάσας. 

 

  

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.08.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VC Funding Resources
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS