Αρχική arrow Κοινωνία arrow Δίποδα μην κακοποιείτε τα τετράποδα

Κοινωνία

Δίποδα μην κακοποιείτε τα τετράποδα Εκτύπωση E-mail
09.11.17

Λέμε όχι στην κακοποίηση των ζώων

του Παντελή Κυδώνη

Το τελευταίο καιρό αρκετά μηνύματα φθάνουν στα γραφεία του ΑΝΤ1 Αιγαίου και της εφημερίδας «Χιώτικη Διαφάνεια» σχετικά με κακοποιήσεις που δέχονται τα τετράποδα ζώα από τα δίποδα κτήνη. Από ότι φαίνεται αγνοούν την νομοθεσία, τις αυστηρές ποινές που προβλέπει ο νόμος και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την μαγκιά τους ή να ξεσπάσουν τον θυμό τους στα ζώα, που δυστυχώς μπορεί να μην μιλούν αλλά αισθάνονται καλύτερα και πολύ περισσότερο από τον άνθρωπο.

Όταν κάποιοι δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό και τα μέλη της οικογένειάς τους, τότε δεν αναλαμβάνουν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο ζώο. Διότι αργότερα θα αναγκαστούν να το παρατήσουν και έτσι να μπει σε κίνδυνο η ζωή του.

Όταν κάποιος πάρει την απόφαση να υιοθετήσει ένα ζωάκι και να το έχει υπό την προστασία του, πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει ότι αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη, όπως ακριβώς όταν φέρνεις στη ζωή ένα μωρό.
Το τελευταίο καιρό λοιπόν, βλέπουμε και ακούμε να κακοποιούν, να βασανίζουν ή να δηλητηριάζουν ακόμα και να δολοφονούν τετράποδα. Ο λόγος έγκειται είτε επειδή ενοχλούν τους γείτονες, είτε επειδή ορισμένοι δεν έχουν ευαισθησίες και αγάπη απέναντι στα ζώα. Είναι έγκλημα ένα σώμα έμψυχο το οποίο δεν μπορεί να εκφραστεί, να το κακοποιείς και να το δολοφονείς. Αυτό σηματοδοτεί ότι αυτοί οι αδίστακτοι που προβαίνουν στις πράξεις αυτές, δεν θα διστάσουν και αργότερα να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Αυτό συνήθως συμβαίνει από άτομα τα οποία ουδέποτε δεν φιλοξένησαν, δεν αγάπησαν και δεν αγαπήθηκαν από ένα ζωάκι. Συνεπώς, ποτέ δεν κατάλαβαν, τι νιώθει ένα τετράποδο για το αφεντικό του.

Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας υποδείξουμε αυτά τα δίποδα τέρατα στις αστυνομικές αρχές για παραδειγματισμό και ίσως έτσι σταματήσει η κακοποίηση των ζώων ειδικότερα στο νησί μας, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα.

Τελευταία ανανέωση ( 09.11.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Jan   February 2018   Mar

SMTWTFS
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728 
SVTechie High Level Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS