Αρχική arrow Εφημερίδα arrow Νέα arrow Θέμα χρόνου η επέκταση της ΒΙΑΛ
Θέμα χρόνου η επέκταση της ΒΙΑΛ Εκτύπωση E-mail
05.01.18

Επίσκεψη  του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα στη Χίο

Ο λανθασμένος χειρισμός του μεταναστευτικού από τη δημοτική αρχή δίνει το δικαίωμα στους πραγματικούς αρμόδιους να ρίχνουν ευθύνες στο Μ. Βουρνού

Ακυρώθηκε τελικά η προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στη Χίο, και αντί του ιδίου, το νησί μας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος έφθασε στη Χίο συνοδευόμενος από τον πρώην Διοικητή της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού Νήσων) και νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Ανδρέα Ηλιόπουλο. Ο κ. Μουζάλας σύμφωνα με πληροφορίες ακύρωσε την επίσκεψή του στο νησί, εξαιτίας της διαρροής της είδησης της επίσκεψής του στο χιώτικο λαό, και ιδιαίτερα στους κατοίκους των Καμποχώρων, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να τον υποδεχτούν. Ήταν δεδομένο, όπως αποδείκτηκε άλλωστε, ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε άλλο λόγο πέρα από την επέκταση της ΒΙΑΛ και πιο συγκεκριμένα την απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την τοποθέτηση των οικίσκων στο hot spot. Δεδομένου εκ μέρους του Υπουργείου, ότι έτσι θα συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα παραμένουν σε σκηνές και είναι εκτεθειμένοι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος έφτασε στη Χίο και κατευθείαν επισκέφθηκε την ΒΙΑΛ, χθες το πρωί, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του όλα τα παραπάνω. Ο κ. Κλάπας ανέφερε συγκεκριμένα ότι για τη σημερινή κατάσταση της ΒΙΑΛ ευθύνεται ξεκάθαρα ο Δήμος της Χίου, αφού εκείνος καθυστέρησε τις εργασίες επέκτασης στον καταυλισμό. Επιθυμία της κυβέρνησηςδε σύμφωνα με το ίδιο, απότελεί η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα το νησί, με την μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα.

Αντίθετος ήταν σχετικά με τη δημιουργία νέου προαναχωρησιακού κέντρου στο βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στη περιοχή του Αίπους και τόνισε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκρίνει την δημιουργία του σε άλλο σημείο του νησιού. «Ο χώρος που έχει προταθεί είναι ένας χώρος δύσκολος για να δημιουργηθεί ΠΡΟΚΕΚΑ»ανέφερε. Βέβαια, διευκρίνισε ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και πιο συγκεκριμένα του κ. Τόσκα.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι σε περίπου δύο εβδομάδες, θα πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης των νέων οικίσκων, και έχουν δρομολογήσει την εκτέλεση των έργων υποδομής στον χώρο στον οποίο θα εγκατασταθούν.
Δυστυχώς η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει ουδέποτε. Όπως φαίνεται δεν λαμβάνουν υπόψη, τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και το μέγεθος των καταστροφών που κάθε μέρα αυξάνονται. Χάσαμε τη μπάλα, αφού δυστυχώς τότε που ο δήμος της Χίου και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού έπρεπε, δεν επιβλήθηκαν και δε υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των πολιτών του νησιού.

Τελευταία ανανέωση ( 05.01.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VLSI ESL
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS