Αρχική
Τέλος στις γαμοβαπτίσεις Εκτύπωση E-mail
11.01.18

Γεναία απόφαση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Μάρκου

του Κων/νου Κυδώνη

Αρκετοί είναι οι φίλοι ακροατές και οι αναγνώστες του ANT1 Αιγαίου και της εφημερίδας «Χιώτικη Διαφάνεια», οι οποίοι τον τελευταίο καιρό μας ρωτούν για ποιο λόγο δεν ασκούμε κριτική, στον Μητροπολίτη μας και αν οι σχέσεις μας, επανήλθαν στα φυσιολογικά επίπεδα. Έχω να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι, δεν έχω προσωπικές αντιπάθειες, ούτε με τους ιεράρχες, ούτε με το Κώστα, με το Νίκο, με το Μιχάλη ή τη Μαρία. Η δουλειά μου, την οποία θεωρώ ότι την κάνω πάρα πολύ καλά, μου δίνει το δικαίωμα να ελέγχω και να προβάλλω τα κακώς κείμενα αυτών των οποίων ζητούν κάθε προεκλογική περίοδο την ψήφο μας, υποσχόμενοι για μια καλύτερη κοινωνία και για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και της χώρας μας. Δυστυχώς, είτε αρέσουμε, είτε δεν αρέσουμε σε κάποιους, όσο ζητούν τη ψήφο μας, ή όσο οι αποφάσεις τους μας επηρεάζουν και όσο κάθονται σε ηγετικές καρέκλες, είτε είναι στο χώρο της εκκλησίας στην κεντρική εξουσία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο ελληνικό δημόσιο, θα κάνουν κουράγιο και θα δέχονται την κριτική μας, εφόσον πληρώνονται από τον Ελλήνα φορολογούμενο πολίτη.


 

 

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μητροπολίτη, τον οποίο σας επιβεβαιώνω, για ακόμη μια φορά, ότι ουδέποτε έχω συναντηθεί μαζί του, ούδεποτε ανταλλάξαμε χειραψία, ουδέποτε πήρα την ευλογία του και τέλος ουδέποτε έχουμε γνωριστεί. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή την πορεία του και τις δραστηριότητές του. Σε κάποιες αποφάσεις του, έχω ασκήσει σκληρή κριτική, σε κάποιες άλλες συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Όπως για παράδειγμα, στην απόφασή του, οι γάμοι των ζευγαριών και οι βαπτίσεις των παιδιών τους, να μην τελούνται την ίδια ημέρα. Ασφαλώς μερικοί από τους ιερείς έχουν τους λόγους τους και διαμαρτύρονται. Διότι με την απόφαση αυτή του Μητροπολίτη, η πίτα μοιράζεται. Όσον αφορά το ποίμνιο, το οποίο διαμαρτύρεται ότι έτσι επιβαρύνεται με διπλό οικονομικό κόστος για τις δυο τελετές, μια λύση είναι ότι μπορεί εάν επιθυμεί το ζευγάρι να μειώσει τα έξοδα του γάμου για να καλύψει την επόμενη τελετή και τα έξοδα της βάπτισης του παιδιού.

Εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι παλαιών αρχών, θα συμφωνήσω με την απόφαση του Μητροπολίτη. Εύκολη λύση είναι στις μέρες μας, παιδιά χωρίς ο νους να έχει σμιλευτεί για τα καλά στο κεφάλι τους, παιδιά χωρίς εργασία, γίνονται γονείς και στη συνέχεια οδηγούνται σε ένα δημαρχείο και τους παντρεύει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος, για να μη θεωρηθεί το παιδί τους νόθο. Πολλά από αυτά τα παιδιά στην πορεία μένουν απροστάτευτα και καταλήγουν δυστυχώς σε κάποιο ίδρυμα.
Στις μέρες μας, εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών κυρίως, οι γονείς διαλύουν τη συμβίωση.

Από την άλλη μεριά, εμένα προσωπικά και πιστεύω αρκετούς χριστιανούς, ενοχλεί, όταν την ίδια ημέρα πραγαμτοποιείται η τελετή του γάμου και η τελετή της βάπτισης. Μόλις ολοκληρωθεί το ένα μυστήριο (του γάμου), βλέπεις καντηλαναφτρες, παπάδες, ψάλτες και επιτρόπους να τρέχουν πανικόβλητοι ανάμεσα στο πλήθος των καλεσμένων να κουβαλούν κολυμπήθρες, ζεστό νερό και ότι άλλο χρειάζεται για τη τελετή.

Στα διπλά μυστήρια, τα οποία όλο και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια χάνεται η ουσία των τελουμένων αγίων μυστηρίων, τα οποία καί ενίοτε γελοιοποιούνται, με τις επιλογές μας και τη στάση μας. Με την γεναία απόφαση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ.κ. Μάρκου, ίσως αλλάξουν τα πράγματα και επανέλθει η τοπική κοινωνία σε κανονικά επίπεδα.

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SVTechie Behavioral Synthesis
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS