arrow arrow
E-mail
11.01.18

Γεναα απφαση του Μητροπολτη Χου, Ψαρν και Οινουσσν, κ.κ. Μρκου

του Κων/νου Κυδνη

Αρκετο εναι οι φλοι ακροατς και οι αναγνστες του ANT1 Αιγαου και της εφημερδας «Χιτικη Διαφνεια», οι οποοι τον τελευταο καιρ μας ρωτον για ποιο λγο δεν ασκομε κριτικ, στον Μητροπολτη μας και αν οι σχσεις μας, επανλθαν στα φυσιολογικ εππεδα. χω να δηλσω για λλη μια φορ τι, δεν χω προσωπικς αντιπθειες, οτε με τους ιερρχες, οτε με το Κστα, με το Νκο, με το Μιχλη τη Μαρα. Η δουλει μου, την οποα θεωρ τι την κνω πρα πολ καλ, μου δνει το δικαωμα να ελγχω και να προβλλω τα κακς κεμενα αυτν των οποων ζητον κθε προεκλογικ περοδο την ψφο μας, υποσχμενοι για μια καλτερη κοινωνα και για την επλυση των προβλημτων του τπου και της χρας μας. Δυστυχς, ετε αρσουμε, ετε δεν αρσουμε σε κποιους, σο ζητον τη ψφο μας, σο οι αποφσεις τους μας επηρεζουν και σο κθονται σε ηγετικς καρκλες, ετε εναι στο χρο της εκκλησας στην κεντρικ εξουσα, στην τοπικ αυτοδιοκηση και στο ελληνικ δημσιο, θα κνουν κουργιο και θα δχονται την κριτικ μας, εφσον πληρνονται απ τον Ελλνα φορολογομενο πολτη.


 

 

Το διο συμβανει και με τον Μητροπολτη, τον οποο σας επιβεβαινω, για ακμη μια φορ, τι ουδποτε χω συναντηθε μαζ του, οδεποτε ανταλλξαμε χειραψα, ουδποτε πρα την ευλογα του και τλος ουδποτε χουμε γνωριστε. Παρακολουθ με μεγλη προσοχ την πορεα του και τις δραστηριτητς του. Σε κποιες αποφσεις του, χω ασκσει σκληρ κριτικ, σε κποιες λλες συμφων απλυτα μαζ του. πως για παρδειγμα, στην απφασ του, οι γμοι των ζευγαριν και οι βαπτσεις των παιδιν τους, να μην τελονται την δια ημρα. Ασφαλς μερικο απ τους ιερες χουν τους λγους τους και διαμαρτρονται. Διτι με την απφαση αυτ του Μητροπολτη, η πτα μοιρζεται. σον αφορ το πομνιο, το οποο διαμαρτρεται τι τσι επιβαρνεται με διπλ οικονομικ κστος για τις δυο τελετς, μια λση εναι τι μπορε εν επιθυμε το ζευγρι να μεισει τα ξοδα του γμου για να καλψει την επμενη τελετ και τα ξοδα της βπτισης του παιδιο.

Εγ, επειδ τυγχνει να εμαι παλαιν αρχν, θα συμφωνσω με την απφαση του Μητροπολτη. Εκολη λση εναι στις μρες μας, παιδι χωρς ο νους να χει σμιλευτε για τα καλ στο κεφλι τους, παιδι χωρς εργασα, γνονται γονες και στη συνχεια οδηγονται σε να δημαρχεο και τους παντρεει ο Δμαρχος ο Αντιδμαρχος, για να μη θεωρηθε το παιδ τους νθο. Πολλ απ αυτ τα παιδι στην πορεα μνουν απροσττευτα και καταλγουν δυστυχς σε κποιο δρυμα.
Στις μρες μας, εξαιτας οικονομικν δυσχερειν κυρως, οι γονες διαλουν τη συμβωση.

Απ την λλη μερι, εμνα προσωπικ και πιστεω αρκετος χριστιανος, ενοχλε, ταν την δια ημρα πραγαμτοποιεται η τελετ του γμου και η τελετ της βπτισης. Μλις ολοκληρωθε το να μυστριο (του γμου), βλπεις καντηλαναφτρες, παπδες, ψλτες και επιτρπους να τρχουν πανικβλητοι ανμεσα στο πλθος των καλεσμνων να κουβαλον κολυμπθρες, ζεστ νερ και τι λλο χρειζεται για τη τελετ.

Στα διπλ μυστρια, τα οποα λο και πληθανουν τα τελευταα χρνια χνεται η ουσα των τελουμνων αγων μυστηρων, τα οποα κα ενοτε γελοιοποιονται, με τις επιλογς μας και τη στση μας. Με την γεναα απφαση του Μητροπολτη Χου, Ψαρν και Οινουσσν, κ.κ. Μρκου, σως αλλξουν τα πργματα και επανλθει η τοπικ κοινωνα σε κανονικ εππεδα.

( 11.01.18 )
 
< .   . >

1 ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VLSI Resources
| : 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
LYRAS