Αρχική
Ας σταματήσει να χύνεται άδικα το αίμα στην άσφαλτο Εκτύπωση E-mail
11.01.18

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που προκαλούν τα τροχαία δυστυχήματα. Ο πιο μεγάλος παράγοντας, όμως είναι ο άνθρωπος, ο οποίος όσα χρόνια και εάν περάσουν δεν μπορεί να αποκτήσει ή να εξασφαλίσει τις γνώσεις για μια σωστή οδήγηση.

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία προέρχονται από υπερβολική ταχύτητα, μέθη, από χρήση κινητού τηλεφώνου που αποσπά την προσοχή του οδηγού, παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, παράνομο προσπέρασμα, καθώς και η κατοχή άδεια οδήγησης σε υπερήλικες. Για το τελευταίο μεγάλη ευθύνη έχουν οι γιατροί που δίνουν πλαστά δικαιολογητικά, με τα οποία οι υπελίληκες ανανεώνουν την άδεια οδήγησής τους.

Έπειτα συμβάλλουν οι κακοτεχνίες του οδικού δικτύου, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, διάφορα ζωντανά που κυκλοφορούν στο επαρχιακό δίκτυο και ο τελευταίος παράγων η αδιαφορία των υπεύθυνων που θα έπρεπε να έχουν εγκαίρως αποτρέψει πολλά από τα θανατηφόρα δυστυχήματα. Με νησίδες, πινακίδες, σαμαράκια, μάτια της γάτας, διαγραμμίσεις, προστατευτικές μπάρες, τροχονομικοί έλεγχοι και άλλα πολλά, ίσως είχαμε προλάβει πολλά τροχαία ατυχήματα. Επίσης με εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τακτικά χρονικά διαστήματα και ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς, ίσως καταστήσουν τους οδηγούς πιο προσεκτικούς. Έτσι θα είχαν μειωθεί κατά πολύ τα τροχαία δυστυχήματα.

Δυστυχώς όμως η αμέλεια και η αδιαφορία μας έχει φτάσει στο σημείο να χάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι σε τροχαία, άλλοι να μένουν ανάπηροι και καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο και άλλοι να χάνουν τη ζωή τους. Αλήθεια δεν είναι άδικο;

Αν αναλογιστεί κανείς ότι από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και σήμερα έχουν χαθεί στην άσφαλτο 30 συνάνθρωποί μας. Αν υπολογίσουμε με αυτό το ρυθμό ότι θα κυλήσει όλη η χρονιά, θα έχουμε 360 νεκρούς και αρκετούς εκατοντάδες τραυματίες. Πράγμα που απευχόμαστε. Όμως, άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα και αναφερόμαστε για μέτρα στο νησί μας, όπως συνέχεια των νησίδων από τους Τρεις Μύλους στο Βροντάδο έως το Νοσοκομείο, όπου σε αυτό το σημείο έχουν χαθεί το τελευταίο διάστημα περίπου 10 άτομα. Επίσης πρέπει να ληφθούν μέτρα για την οδό Καλουτά, όπου και αυτό το σήμειο είναι πολύ επικίνδυνο και έχουν  υπάρξει αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα. Ακόμη, πρέπει να συνεχιστεί η νησίδα από τον Όμιλο μέχρι τα φανάρια της Φάρκαινας και από τα φανάρια της Φάρκαινας έως το σούπερ μάρκετ «My Market». Αυτά είναι μερικά από τα σημεία, τα οποία κάθε χρόνο έχουε θανατηφόρα δυστυχήματα. Κάντε λοιπόν κάτι! Ούτε για αυτό δεν είστε άξιοι;

Τελευταία ανανέωση ( 11.01.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

Who's Online

 Jun   July 2018   Aug

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
ASIC Technology
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS