Αρχική arrow Νέα arrow Στη Χίο και τη ΒΙΑΛ ο Υπουργός Μεναταστευικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας

Κοινωνία

Στη Χίο και τη ΒΙΑΛ ο Υπουργός Μεναταστευικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας Εκτύπωση E-mail
12.01.18

Ο ΥπουργόςΜεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφθηκε χθες το πρωί τη Χίο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.Την ανάγκη να μεταφερθούν τα κοντέϊνερ για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, που σήμερα διαμένουν σε σκηνές, τόνισε ο υπουργός. Ήταν κατηγορηματικός στη δήλωσή του ότι η ΒΙΑΛ δεν θα κλείσει, αλλά ότι θα συνεχιστεί νακαταβάλλεται προσπάθεια για αποσυμφόρηση του Κέντρου.

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κέντρο χθες το πρωί, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους κρατούν σε απόσταση από την είσοδο του Κέντρου. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για τις ζημιές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειές τους και στις περιουσίες τους, ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι θα κοιτάξει το θέμα των αποζημιώσεων. Οι ζημιές οι οποίες έχουν δηλωθεί από τους κατοίκους φτάνουν τις 35.000 ευρώ. Πάντως, αντιπροσωπεία κατοίκων του Χαλκειούς, μαζί με τον πάρεδρο του χωριού Κώστα Φουτράκη που συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον υπουργό δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα όσα τους ανακοίνωσε.
Ο κ. Μουζάλας συναντήθηκε και με την Εισαγγελέα Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ενώ στις 5.00 μ.μ. το απόγευμα είχε ορισθεί συνάντηση στο Δημαρχείο με το δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού.
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο, παρουσία των γενικών γραμματέων του Υπουργείου που συνόδευαν τον Υπουργό και του Δημάρχου Μ.Βουρνού με τους αντιδημάρχους Γιώργο Μπελέγρη, Απόστολο Τζιώτη, Γιώργο Καραμανή και τους συμβούλους Γιώργο Ζώα και Στέλιο Καμπούρη.

Η συζήτηση κύλησε σε ήρεμους ρυθμούς, παρόλα αυτά το κλίμα δεν έπαυε να είναι αμήχανο με τον υ
πουργό αποφασισμένο να διατηρήσει την δομή της ΒΙΑΛ, επεκτείνοντας το κέντρο με την τοποθέτηση των κοντείνερ και από την άλλη η δημοτική αρχή ενημέρωσε τον Υπουργό οτι παραμένει στην άποψή της για την αγωγή εξώσεως του δημοσίου απο την ΒΙΑΛ,την οποία και θα  καταθέσει. Οι αντιδήμαρχοι με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο φιλοξενίας και που αυτές δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τόσο των κατοίκων όσο και των προσφύγων και μεταναστών.
Μ
ετά τη συνάντηση ο Υπουργός αναχώρησε για το αεροδρόμιο, όπου τον περίμεναν μέλη της Παγχιακης Επιτροπής Αγώνα και κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων γενικότερα, έχοντας τοποθετήσει πανό με το  οποίο ζητούσαν την παραίτησή του.

  

Τελευταία ανανέωση ( 13.01.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Dec   January 2018   Feb

SMTWTFS
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Techies Resources Behavioral Synthesis
sillogh_new.jpg
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS