Υπερδιπλασιάζονται τα κονδύλια για Βόρειο και Νότιο Αιγαίο σύμφωνα με τονΥπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης Εκτύπωση E-mail
06.02.18

Ολοκληρώνεται και αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες η αξιολόγηση των προτάσεων για τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, έχει στα  χέρια του τις προτάσεις που κατατέθηκαν και αναμένεται να ανακοινώσει  ένα νέο μεγάλο πακέτο έργων που θα ενταχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να προχωρήσει σε  αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού, που «ξεπερνά κάθε προσδοκία».

Υπενθυμίζεται, ότι για τα προγράμματα που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη στήριξη των νησιών με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ποσό αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομίας, αναμένεται κάποιες από τις προτάσεις που δεν θα επιλεχθούν για τα συγκεκριμένα προγράμματα να «ενταχθούν»  σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχει» το υπουργείο Οικονομίας.

Οι προτάσεις για τις δύο Περιφέρειες

Το πρόγραμμα για το Νότιο Αιγαίο στοχεύει στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στις μικρές τοπικές οικονομίες λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, που επιτείνονται από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, ενώ υποβλήθηκαν περισσότερες από 110 προτάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ ευρώ.

Σε αυτό εντάσσονται έργα δήμων και λοιπών φορέων της Περιφέρειας στην προσπάθεια επίλυσης κρίσιμων προβλημάτων στους τομείς του περιβάλλοντος, της προσβασιμότητας μέσω βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων και οδικών δικτύων, της διαχείρισης υδάτινων αποθεμάτων, της βελτίωσης υποδομών κοινωνικής μέριμνας και της ανάδειξης του πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου.

Το πρόγραμμα, πέραν της κάλυψης των άμεσων αναγκών, στοχεύει στην ανάπτυξη μέσω δράσεων οικονομικής δικτύωσης με βάση την εξωστρέφεια και στόχο την προώθηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα έργα υποβάλλονται από φορείς που εδρεύουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εντάσσονται σε διακριτές δράσεις, όπως η βελτίωση λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων, η ενίσχυση περιβαλλοντικών υποδομών, η βελτίωση υποδομών σε θέματα παιδείας και αθλητισμού, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών της Περιφέρειας. Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου υποβλήθηκαν περισσότερες από 75 προτάσεις με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ανανέωση ( 06.02.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VLSI Technology
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS