Τέτοιους λεβέντες χρειάζεται η Ελλάδα μας Καμάρι για τη χώρα μας ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος Εκτύπωση E-mail
08.02.18

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος Έλληνας Στρατηγός του Πυροβολικού, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ¶μυνας (ΓΕΕΘΑ), γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τη Μάνη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 όπου αποφοίτησε ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978.

 

Ο Στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος τώρα αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μ. Κωσταράκος διετέλεσε στο νησί μας, ως διοικητής της 96 ΑΔΤΕ στο βαθμό του Ταξιάρχου. Στην πορεία της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε υπεύθυνες θέσεις με τόλμη, αποφασιστικότητα και πατριωτισμό. Από όπου και αν πέρασε απέκτησε την εκτίμηση και το σεβασμό τόσο των συναδέλφων του, όσο και του απλού πολίτη. Πάντοτε συνεργάσιμος και ήπιων τόνων όπως ήταν και συνεχίζει να είναι και με περίσσιο το αίσθημα της ευθύνης υπηρέτησε τη χώρα μας, η οποία καμαρώνει που "γέννησε" έναν τέτοιο ανώτατο αξιωματικό, που μάλιστα αναγνωρίστηκε και διεθνώς στη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. και ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ¶μυνας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού και Κ/Β HAWK καθώς επίσης και σε θέσεις εθνικών και διεθνών Επιτελείων. Υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα Τμήματα Πληροφοριών (Intelligence) και Τρεχουσών Επιχειρήσεων (Cur Ops) αντίστοιχα. Υπηρέτησε σαν Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη (1999-2001), Διευθυντής Επιτελείου και Βοηθός Επιτελάρχη στο Γ'ΣΣ/ΝDC-GR, Διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων (JOC DIR) της KFOR στο Κόσοβο, Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ, Διευθυντής της ΔΕΠΙΧ/ΓΕΣ, Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ και Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών. Είναι κάτοχος πτυχίων αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.

Υπηρετώντας σε υπεύθυνες θέσεις ανταποκρίθηκε άξια και πολύ αποτελεσματικά στο καθήκον του ως Στρατιώτης, ακόμα και στη τελευταία θέση που υπηρέτησε, η οποία αποτελεί  το υψηλότερο αξίωμα -σε υπερεθνικό επίπεδο- για Έλληνα Στρατιωτικό. Πίσω του αφήνει τώρα αρκετό έργο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ανέβασε το επίπεδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι για το Μ. Κωσταράκο. Σίγουρα για έναν τέτοιο σπουδαίο ανώτατο αξιωματικό, θα πρέπει η χώρας μας  να κάνει τα πάντα για να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια υπεύθυνη θέση, εδώ στην πατρίδα μας.

Όπως και να έχει ας παραδειγματιστούν οι επόμενοι για το ήθος και την προσωπικότητά του Μιχάλη Κωσταράκου.

Εμείς να ευχηθούμε στο καλό μας φίλο να είναι γερός και δυνατός, αυτός και η αξιόλογη οικογένειά του. Σε κάθε του βήμα από εδώ και πέρα και σε όποια απόφαση και αν λάβει, διότι από τον ίδιο εξαρτάται και μόνο αν αποδεχθεί οποιαδήποτε θέση του προταθεί στη χώρα μας, να συνεχίσει με το ίδιο ήθος και τον ίδιο πατριωτισμό που διέθετε πάντοτε.

Κων/νος Κυδώνης

Τελευταία ανανέωση ( 08.02.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SVTechie Resources
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS