Σκηνές έντασης στην ΒΙΑΛ Νέες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Καμποχώρων για την μεταφορά οικίσκων Εκτύπωση E-mail
08.02.18

Ενώ ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προχωρά τις ενέργειες για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λοιπόν, πριν ακόμα οριστεί κάποια απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Χίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης του χώρου για να εγκατασταθούν νέοι οικίσκοι στο hot spot της ΒΙΑΛ.
Από το πρωί της Τετάρτης, 7 Φεβρουαρίου, ξεκίνησαν εργασίες με εκσκαφέα ιδιωτικού συνεργείου για να ανοίξουν εναλλακτικό δρόμο, από όπου θα μπορούν να περάσουν τα βαρέα οχήματα που μεταφέρουν τους νέους οικίσκους.
Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο αψηφά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού πλησίον του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν τις νέες εξελίξεις έσπευσαν στο σημείο για να εμποδίσουν τη συνέχιση των εργασιών.
Μετά τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι του Χαλκειούς αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

Οι κάτοικοι τοποθέτησαν τα αυτοκίνητά τους στις δύο πλευρές του δρόμου που οδηγούν προς τη ΒΙΑΛ, ώστε να αποτραπεί η έλευση μεγάλων οχημάτων. Ακόμη, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν μπροστά από τον ¶γιο Χαράλαμπο του Χαλκειούς, στήνοντας ανθρώπινα μπλόκα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια μεταφοράς οικίσκων και όντως αυτό έκαναν.

Η Αστυνομία σήμερα βρέθηκε από τα ξημερώματα στο Χαλκειός αποκλείοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων με προορισμό τη ΒΙ.ΑΛ..  Επειδή οι κάτοικοι είχαν προλάβει να τοποθετήσουν τα οχήματά τους προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση των βαρέων οχημάτων, η Αστυνομία επιχείρησε να περάσει τα κοντέινερ από άλλο αγροτικό δρόμο που κατέληγε στο hotspot.

Αυτό έγινε αντιληπτό άμεσα από τους κατοίκους, οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στο σημείο και έστησαν ανθρώπινο τείχος μπροστά στην Αστυνομία, καθώς υπήρξαν και ορισμένοι που ξάπλωσαν κάτω για να τους εμποδίσουν να περάσουν.

Στο σημείο βρέθηκαν εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και του Αστυνομικού Διευθυντή, και η Εισαγγελέας, οι Αντιπεριφερειάρχες Στ. Κάρμαντζης και Γ. Ξενάκης και ο Αντιδήμαρχος Γ.Μπελέγρης και ο πρόεδρος του Χαλκειούς κ. Κώστας Φουτράκης.

Τελευταία ανανέωση ( 09.02.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ASIC Behavioral Synthesis
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS