Αρχική arrow Νέα arrow Δρομολογήθηκε η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου
Δρομολογήθηκε η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου Εκτύπωση E-mail
11.05.18
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως είχε ανακοινωθεί, σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το αεροδρόμιο της Χίου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Δέδες, οι βουλευτές Χίου κ. Μιχαηλίδης και Μηταράκης, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου και ο Δήμαρχος Χίου κ. Βουρνούς.

Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1.     Η αναγκαιότητα αναβάθμισης των χερσαίων υποδομών του αεροδρομίου.

2.     Η επέκταση του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου προς βορρά κατά 400 μέτρα εντός του clear way του αεροδρομίου και

3.     η συνακόλουθη μετατόπιση τμήματος του παραλιακού δρόμου στο βόρειο και ανατολικού τμήμα του αεροδρομίου προς τη θάλασσα. Η μετατόπιση αυτή είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας.

Όσον αφορά τα δύο πρώτα έργα υπεύθυνο για τη μελέτη και την υλοποίησή τους θα είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το δε έργο της μετατόπισης του δρόμου θα αναλάβει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου συνεπικουρούμενη από το Δήμο Χίου.

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ οι μελέτες από πλευράς Περιφέρειας θα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, στο οποίο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το αεροδρόμιο της Χίου.

Για το συντονισμό και την ορθή υλοποίηση του συνόλου των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών, αποφασίστηκε να υπογραφεί ειδικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου και του Υπουργείου μέσα στο προσεχές δεκαήμερο. Στο μνημόνιο συνεργασίας αυτό θα εξειδικεύονται ο ρόλος του κάθε εμπλεκόμενου φορέα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των αποφάσεων.

 

 

«Θεωρούμε ότι είναι η πρώτη ουσιαστική και επί συγκεκριμένου πρωτοβουλία η οποία αναλαμβάνεται για το αεροδρόμιο της Χίου και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι φορείς θα εργαστούν στον τομέα ευθύνης του ο καθένας για την ταχεία υλοποίηση αυτού του κομβικού αναπτυξιακού έργου για το μέλλον του νησιού μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 11.05.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

 Apr   May 2018   Jun

SMTWTFS
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
VC Funding Technology
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS