Αρχική
Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ: «Οι λειτουργοί της υγείας μπροστά στον αγώνα για Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Υγείας» Εκτύπωση E-mail
04.06.18
Το Σωματείο εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τους ελέγχους στους νοσηλευτές στο προάυλιο χώρο του Νοσοκομείου Χίου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, καθώς και για το λειτούργημα - έργο τους που ασκούν καθημερινά με σεβασμό προς τους ασθενείς. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση.

«Το Σωματείο εργαζομένων στο Νομαρχιακό  Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), εκπροσωπεί όλους τους λειτουργούς της υγείας (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό) και εκ του θεσμικού του ρόλου δρα με πρωταρχικό σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας υγείας του λαού και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Εκπροσωπεί όλους αυτούς, που σε 24ωρη βάση κάνουν κατάθεση ψυχής και συνείδησης τιμώντας το μεροκάματό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές) όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας.

Είμαστε εμείς που σε κάθε 24ωρο εξυπηρετούμε ανθρώπινο δυναμικό, που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο χωριό της  Χίου.  Είμαστε εμείς που μέσα στη βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση σφίγγουμε τα δόντια και δουλεύουμε με μειωμένο προσωπικό ανά βάρδια και ανά τμήμα, με εντατικοποίηση της εργασίας, με συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, που αντανακλά στα είδη νοσηλείας των ασθενών κ.λπ., με υποβαθμισμένες κτηριακές υποδομές, αφού για δεκαετίες τα κτήρια βρίσκονται σε πορεία «ανάπλασης», βλ. Παθολογική Κλινική.

Αρνούμαστε να γίνουμε θυσία στα ματωμένα πλεονάσματα των μνημονίων, που τσαλαπατούν τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Αρνούμαστε να γίνουμε το τυράκι στη φάκα των πολιτικών παιχνιδιών Κυβέρνησης, Αντιπολίτευσης,  Διορισμένων της Κυβέρνησης και των Στελεχών της!!!

Αρνούμαστε να θυσιαστούμε στον κοινωνικό αυτοματισμό, που στήνουν με διαρροές στον τύπο «οι γνωστοί άγνωστοι» για τον πόλεμο των καπιταλιστικών συμφερόντων και των εκπροσώπων τους.  Στόχος τους, να πλήξουν το κύρος, την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του σωματίου μας. Μερίδα του τύπου, χωρίς να έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει έστω μια στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα, αναπαράγει όλα όσα εντέχνως της σερβίρουν, χωρίς ποτέ να έλθει σε επαφή  για να διασταυρώσει τα στοιχεία της με το σωματείο, την αστυνομική Δ/ση, ή την Διοίκηση του Νοσοκομείου.     

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ευσυνειδησία, με σεβασμό στο λειτούργημά μας, με σεβασμό στους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της Αστυνομικής Δ/σης Χίου.  Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας από τα επιχειρησιακά συμφέροντα». 

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog Technology
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS