Αρχική
Ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον εκπρόσωπο της Οικόπολις Εκτύπωση E-mail
08.06.18
Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου έκρινε ένοχο τον κ. Γιώργο Παντελάρα, εκπρόσωπο της εταιρείας «Οικόπολις», που διαχειρίζεται τα ανακυκλώσιμα υλικά του δήμου Χίου, στο κτίριο της ΒΙΑΛ.  Χθες, Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018 διεξήχθη η δίκη και του επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή, για έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόκληση κοινού κινδύνου.
Η συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παντελάρα κα Κάτια Χούλη, υποστήριξε ότι εκείνος που έχει ποινικές ευθύνες είναι ο δήμος γιατί αυτός δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης με την Οικόπολις και δημιουργεί προβλήματα από το 2015 και μετά.
Από την άλλη μεριά, η εισαγγελέας, Σπυριδούλα Σταυράτη, ανέφερε ότι αν υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ δήμου και εταιρείας, για το τι είναι ανακυκλώσιμο και τι όχι, θα μπορούσε η εταιρεία να καταγγείλει τη σύμβαση και τον δήμο, και να προσφύγει στη δικαιοσύνη, πράγμα που δεν έγινε.

Κατέθεσε και ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σταύρος Καπελαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι κατέγραψε όλα όσα υπήρχαν στον χώρο στις 23 Μαΐου.
Ο κ. Καπελαρίδης δήλωσε στο δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Οικόπολις διαπιστώθηκε ότι ο όγκος των απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και μη, είχε καλύψει όλη την έκταση. Οι εργάτες αδυνατούσαν να εργαστούν. Ακόμη, είχαν καλυφθεί οι πυροσβεστικές φωλιές και σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν θα σωζόταν τίποτα. Η εταιρεία σήμερα, έχει ανοίξει τον χώρο, έχει μεταφέρει απορρίμματα και είναι εμφανή τα συστήματα πυρόσβεσης και για αυτό το λόγο ανανεώθηκε το πιστοποιητικό πυρασφάλειάς της.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης βρέθηκαν στη δίκη ο Γιώργος Μπαλής στέλεχος της εταιρείας και ο δημοσιογράφος, Νίκος Γεωργούλης. Οι προηγούμενοι δύο και ο κατηγορούμενος υποστήριξαν ότι για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν ευθύνεται η «Οικόπολις».
Από τη μεριά της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Χίου, παρευρέθηκε και κατέθεσε ο κ. Αλέκος Γαϊτάνος, ο οποίος αμφισβήτησε την ποσότητα των μη ανακυκλώσιμων υλικών. Αντιθέτως ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν έστελνε το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ανακυκλώσιμα στην Αθήνα.
Η απόφαση τελικά του Δικαστηρίου ήταν η καταδίκη της εταιρείας «Οικόπολις» σε 14 μήνες φυλάκιση με αναστολή επί 3ετία για ρύπανση περιβάλλοντος και πρόκληση κοινού κινδύνου.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

Who's Online

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VLSI Technology
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS