arrow arrow arrow 2018
2018 E-mail
14.06.18

Το Πολιτιστικ δρυμα Ομλου Πειραις (ΠΙΟΠ) και το Εθνικ Δκτυο της Ευρωπακς Γιορτς της Μουσικς πραγματοποιον την εναρκτρια συναυλα και την επσημη τελετ ναρξης του εθνικο δικτου της Γιορτς την Πμπτη 21 Ιουνου (ρα 20:30), σε μια συμβολικ μουσικ εκδλωση στο Μουσεο Μαστχας, στα μεσαιωνικ Μαστιχοχρια της Ντιας Χου.

Η εκδλωση, που τελε υπ την αιγδα του Υπουργεου Πολιτισμο και Αθλητισμο, του Υπουργεο Τουρισμο, του Ελληνικο Οργανισμο Τουρισμο (ΕΟΤ) και του Δμου Χου, θα γνει φτος για πρτη φορ στη Χο, σε ναν τπο ζωνταν και χαρομενο, με σπουδαα μουσικ παρδοση, την οποα πρτος κατγραψε και ηχογρφησε ο Γλλος γλωσσολγος και ελληνιστς Ιμπρ Περν στα τλη του 19ου αινα.

Στο Μουσεο Μαστχας Χου, που ανκει στο Δκτυο θεματικν Μουσεων του ΠΙΟΠ, αποτυπνεται η σνδεση του πολιτισμο με το περιβλλον, του ανθρπου και της φσης, της παρδοσης με το σμερα. Στο ιδανικ αυτ τοπο, που παργεται να παγκσμια μοναδικ προν, η μαστχα, η Ευρωπακ Γιορτ της Μουσικς επιλγει να σηματοδοτσει την αξα της μουσικς και του πολιτισμο, στο ελληνικ αλλ και το διεθνς τοπο, με μα πρωττυπη σμπραξη στην οποα λληνες καλλιτχνες απ να ευρ μουσικ φσμα, θα παρουσισουν αποκλειστικ για την βραδι, μα μουσικ εκδλωση απλυτα εναρμονισμνη στο φυσικ τοπο.

Οι σπουδαοι μουσικο των Reggetiko Project καλονται, μαζ με τον διεθν λληνα παραγωγ Serafim Tsotsonis, να συνομιλσουν με το κλασικ, δημιουργντας επ σκηνς τον χο του σμερα. Οργανικ και ηλεκτρονικ στοιχεα, φυσικ ργανα και υπολογιστς εννονται και συνομιλον σε μια διαχρονικ και παγκσμια γλσσα που δεν εναι λλη απ την μουσικ.

Οι Reggetiko Project ξεχρισαν μσα απ την συμμετοχ τους στη μουσικ συνντηση «Οι νοι για τη Δμνα Σαμου» στο Μγαρο Μουσικς Αθηνν, προς τιμν της σπουδαας ερμηνετριας και ερευντριας της παραδοσιακς μουσικς Δμνας Σαμου. Εναι να ταλαντοχο νο σχμα που μεταφρει την παραδοσιακ μουσικ και τις αξες της στο σμερα σε να πολυδιστατο μωσακ.

Ο Σεραφεμ Τσοτσνης εναι νας απ τους περιζτητους παραγωγος της ηλεκτρονικς σκηνς. Δεν εναι τυχαο τι το Ocean Hope, το πρσφατο side project που δημιοργησε με την αδερφ του Αγγελικ, στεγστηκε σε αμερικανικ δισκογραφικ εταιρεα. Μαζ του επ σκηνς θα εναι ο μστερ των κρουστν, δσκαλος, μουσικς εκτελεστς, συνθτης και δημιουργς Ικωβος Παυλπουλος.

 

Μουσικο:

Reggetiko Project: Σωκρτης Βτσκος (πνευστ), Θεδωρος Κουμαρτζς (μπαγλαμς, μελντικα), Λνος Τζλος (κιθρα), Μριος Ποδρας (βιολ) και Νκος Βαρελς (cajon).

Serafim Tsotsonis: Σεραφεμ Τσοτσνης πλκτρα, φων, Ικωβος Παυλπουλος ντραμς / κρουστ.

 

Η εκδλωση θα μαγνητοσκοπηθε και θα μεταδοθε ζωνταν στην επσημη σελδα του ΕΟΤ στο facebook (VisitGreece). ξι πλεις θα αναμεταδσουν ζωνταν την Τελετ ναρξης: Αθνα (προβολ σε κοινοτικ λσχη σε ταρτσα), Κθηρα (δημσια προβολ σε πλατεα), Λευκδα (προβολ σε πεζδρομο), Νσυρος (δημσια προβολ σε πλατεα), Παρλιο στρος (προβολ σε πεζδρομο), Ωρωπς (δημσια προβολ σε πλατεα).

 

 

Η εσοδος εναι ελεθερη για το κοιν. Για λγους ασφαλεας, θα τηρηθε σειρ προτεραιτητας.

 

Συναυλες και δρσεις για τον εορτασμ της Ευρωπακς Γιορτς της Μουσικς πραγματοποιονται απ το Πολιτιστικ δρυμα Ομλου Πειραις και στα ακλουθα μουσεα του Δικτου του:

 

Ø  Κυριακ 17/6

Μουσεο Αργυροτεχνας, Ιωννινα

Συναυλα τζαζ μουσικς του μουσικο σχματος Christos Sidiropoulos Quartet (ρα ναρξης: 20:00).

 

Ø  Πμπτη 21/6

Μουσεο Πλινθοκεραμοποιας Ν. & Σ. Τσαλαπτα, Βλος

Συναυλα «Duo Armaos Rastani» (ρα ναρξης 20:30)

Αρχαιολογικ Μουσεο Ισθμων, σθμια

«Μθοι στη μουσικ», συναυλα απ το Σγχρονο Κορινθιακ Ωδεο (ρα ναρξης: 20:00). Μουσικ επιμλεια: Γεωργα Γιαννακοπολου. Συνδιοργνωση: Εφορεα Αρχαιοττων Κορινθας, Ιστορικ-Λαογραφικ Μουσεο Κορνθου, Μουσεο Περιβλλοντος Στυμφαλας, στο πλασιο του προγρμματος «Γφυρες: Ιχνηλατντας πολιτιστικ αποτυπματα στην Κορινθα».

 

Ø  Παρασκευ 22/6

Μουσεο Ελις και Ελληνικο Λαδιο, Σπρτη

«Ο αφρς των ημερν». Στλιος Χατζηκαλας Quintet, συναυλα τζαζ μουσικς (ρα ναρξης: 21:00)

Μουσεο Μαρμαροτεχνας, Τνος

Αφιρωμα στον Σταρο Κουγιουμτζ, απ την Ορχστρα Φλων του Μουσεου Μαρμαροτεχνας (ρα ναρξης: 21:00). Καλλιτεχνικ διεθυνση-μουσικ διδασκαλα: Σοφοκλς Κοσκινς. Γενικ διεθυνση: Γιργος Κουμεντκης.

 

Ø  Σββατο 23/6

Υπαθριο Μουσεο Υδροκνησης, Δημητσνα

Συναυλα με ντεχνη ελληνικ μουσικ απ την Φιλαρμονικ του Δμου Τρπολης (ρα ναρξης: 21:00). Καλλιτεχνικ διεθυνση: Σωτριος Κωστορος.

 

Για περισστερες πληροφορες μπορετε να επικοινωνσετε με το Μουσεο, στο τηλφωνο 22710 72212 (καθημεριν, εκτς Τρτης, 10:00-18:00).

 

 

Μουσεο Μαστχας Χου

Πυργ, Θση Ρχη (Τεπκι), 821 02 Χος

Τ: 22710 72212| www.piop.gr

piopnews

 
< .   . >

1 ..

105.gif

 May   June 2018   Jul

SMTWTFS
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
VC Funding High Level Synthesis
| : 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
LYRAS