Αρχική
Κυριακή 29 Απριλίου: Κορυφαία δράση εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα
26.04.18

Την Κυριακή 29 Απριλίου χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν στην πανελλήνια εθελοντική Εκστρατεία “Lets do it Greece – Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις”,  καθαρίζοντας, ομορφαίνοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

H φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδείξουμε το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας,  το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας. Διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική Δράση της χώρας.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής και σε συνεργασία με το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού», τον δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στον βόρειο λιμενοβραχίονα, από το «Μπούρτζι» ως τον πράσινο φανό, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 10:30.

 

Τελευταία ανανέωση ( 26.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτελέσματα του διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Χίου
26.04.18
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου η αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά. Η επιτροπή ήταν τριμελής και αποτελείτο από την κυρία Μαρία Σαρρή και τους κυρίους Αντώνη Τσατσαρώνη και  Μπάμπη Κοιλιάρη. Συνολικά έλαβαν μέρος 63 παιδιά από όλες τις κατηγορίες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά
26.04.18

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1η Μαΐου 2018, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απoφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Τελευταία ανανέωση ( 26.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μετανάστης από το Μπαγκλαντές: «Αγαπάμε τον Τσίπρα και θα τον ψηφίσουμε»
26.04.18

Η κυβέρνηση ελληνοποιεί πάνω από 100.000 αλλοδαπούς με fast track διαδικασίες για να ψηφίσουν Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Ο Κοκούν από το Μπαγκλαντές υμνεί τον Αλέξη Τσίπρα και δηλώνει ότι είναι πολύ χαρούμενος που πήρε τα χαρτιά του και μπορεί να ζήσει στην Ελλάδα.

Τελευταία ανανέωση ( 26.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σε συγκινητικό κλίμα ο αγιασμός της βιβλιοθήκης «Άγιος Αγαπητός»
26.04.18
Σε συγκινητικό κλίμα εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Βροντάδο, η νέα υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου με την ονομασία «Άγιος Αγαπητός», παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος συγκινημένος είπε «η Βιβλιοθήκη αυτή είναι ο γιος μου», απευθυνόμενος κυρίως προς την Ευεργέτιδα της Μητρόπολης κ. Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα – Προκοπίου, με τη δαπάνη της οποίας ανακαινίστηκε το κτήριο της πρώην εμπορικής Τράπεζας του Βροντάδου.

Τελευταία ανανέωση ( 26.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο Σταμάτης Κριμιζής
26.04.18
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε ο Διδάκτωρ Σταμάτης Κριμιζής, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού. Ο κ. Κριμιζής, στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΔΟ χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, «Τσάρο του Διαστήματος», επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Τρία χρόνια μόνο ψέματα
26.04.18

Με ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα αναλύει τις δηλώσεις - ψέματα όλων των στελεχών της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως της Αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του νύν Υπουργού Δημήτρη Βίτσα. Αναλυτικά η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα αναφέρει τα παρακάτω:

«Πιστεύουν στα ανοικτά σύνορα, στο ανοικτό κάλεσμα προς όλη την υφήλιο και θέλουν το Αιγαίο θάλασσα της ειρήνης.

Εννοούν εκατοντάδες πνιγμένους, όλη την Ευρώπη φρούριο και τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ουσιαστικά ΕΚΤΟΣ Ευρώπης και ΕΚΤΟΣ Ελληνικής επικράτειας.

Μιλάνε για εθνική κυριαρχία.

Τελευταία ανανέωση ( 26.04.18 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Eνημερωτική ημερίδα διοργανώνει ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ.
26.04.18
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου και ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τεχνολογία και Αναπηρία. Σχεδιάζοντας για ένα νησιωτικό – ακριτικό περιβάλλον», το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 9.30π.μ έως 14.00μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.
Το θέμα θα αναπτύξουν ειδικοί πανεπιστημιακοί ερευνητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα εισάγουν με εκλαϊκευτικό τρόπο στις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για Α.μεΑ., στο πλαίσιο μιας νησιωτικής και ακριτικής γεωγραφίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ορίστηκε το «τελευταίο κουδούνι» για γυμνάσια και λύκεια
26.04.18
Ορίστηκε με υπουργική απόφαση η ημερομηνία που θα κλείσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας, ώστε να μπουν στην εξεταστική περίοδο.
Η απόφαση, που εκκρεμούσε για να συμπληρωθεί το «παζλ» του χρονοδιαγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς, δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018).
Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018 για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ορίζεται η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράνομα πακέτα τσιγάρων και καπνού σε επιχείρηση της Χίου
26.04.18

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε κεντρική επιχείρηση 45χρονου Χιώτη, στο κέντρο της πόλης, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181 πακέτα τσιγάρα και  64 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.

 

Ακούστε στον ΑΝΤ1 ΑΙΓΑΙΟΥ..

105.gif

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη online

 Mar   April 2018   May

SMTWTFS
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Techies Resources Behavioral Synthesis
Εφημερίδα Χιώτικη Διαφάνεια | Τηλ: 22710-41224 - Fax: 22710-26590 | Email: info@diafaneia.com
Ανάπτυξη και Φιλοξενία LYRAS